Obezbjeđenje na sjednici Skupštine

Pažnju odbornika opozicije, koju čine SDS, PDP i NDP, na današnjoj sjednici Skupštine opštine Višegrad opet je privuklo prisustvo dva uniformisana lica sa amblemima „obezbjeđenje“.

Republika Srpska 27.04.2017 | 21:00
Obezbjeđenje na sjednici Skupštine
Ti ljudi sjedjeli su tokom cijelog skupštinskog zasjedanja u zadnjem redu sale odmah iza odbornika i gostiju.

Na početku zasjedanja opštinskog Parlamenta, odbornik NDP-a Aleksandar Fulurija obratio se predsjediku Skupštine opštine Bilalu Memiševiću da mu pruži objašnjenje za ovakav presedan.

„Na naše pitanje da se objasni zašto uniformisana lica prisustvuju skupštinskom zasjedanju, predsjednik Skupštine i dalje nema odgovor. Kad smo na prošloj sjednici postavili isto pitanje, odgovoreno nam je da ćemo ga dobiti, ali od toga je prošlo mjesec dana“, kaže Fulurija.

Fulurija ističe da mu nije jasno zašto su tu nepoznata uniformisana lica i koja je njihova uloga. „Na prošloj sjednici je na rad Skupštine motrio jedan, a sad je neko iz vlasti obezbjedio da budu i dvojica iz sektora obezbjeđenja."

On ističe da niko na sjednici nije ugrožen i upitao čije je to privatno obezbjeđenje i da li se plaća opštinskim parama.

„Ovo je slučaj bez presedana; nisam upoznat da se nešto ovako dešava na sjednicama opštinskih Parlamenata u susjednim opštinama, pa i u Republici Srpskoj. Ako bi bilo potrebno da se interveniše, zato postoje regularni organi reda iz redova policije“, zaključuje Fulurija.

Današnja sjednica Skupštine opštine protekla je bez velikih riječi, jačih sukobljavanja odbornika i neočekivanih obrta kao prethodne.

Čak je, na iznenađenje opozicije, vlast na čelu sa SNSD-om prihvatila šest amandmana na izmjene Statuta opštine odbornika Brana Smiljića iz SDS-a.

Varnice su sjevnule tek kad je na dnevni red došlo usvajanje izvještaja o radu javnih ustanova opštinskih budžetskih korisnika.

„Žalosno je to da se ne prihvate izvještaji ustanova koje su usvojili i njihovi upravni i nadzorni odbori, a vladajući koji u skupštini čine odbornici SNSD, DNS, SP, SNS i SDA ih odbaci, što je čisto politikanstvo“, rekao je odbornik Brane Smiljić.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dzoni

27.04.2017 19:58

Nece vam pomoci ni kordoni koji ste debili!

ODGOVORITE
Name

ivan

27.04.2017 20:58

CUVAJU BILALA I NACELNIKA,Al od naroda se niko ne sacuva,jos malo

Name

Simo

28.04.2017 07:57

Sector sekurity lopvska firma. plata 395km bez prevoza i bez toplog obroka a radi se po 250 sati..

ODGOVORITE