Дани отворених врата у Вишеграду

Акцију „Дани отворених врата“ реализовали су припадници Граничне полције из Вишеграда и ученици Основне школе „Вук Караџић“, у оквиру пројекта „Рад полиције у заједници“.

Република Српска 27.04.2017 | 19:23
Дани отворених врата у Вишеграду
„Циљ ове манифестације је да ученици основне школе, њихови наставници и родитељи, као и грађани, виде нашу опрему, службена возила, те да се упознају са нашим надлежностима, радом и извршавањем наших свакодневних задатака“, рекао је командир јединице Граничне полиције у Вишеграду Зоран Ступић.

На школском игралишту, пред скоро свим ученицима приказана је способност и обученост службених паса у откривању опојних дрога и хватању и одвођењу сумњивог лица.

„Ово је једно дружење првенствено са ученицима и остваривање међусобног повјерења", закључио је Ступић.

Он је нагласио да постоји одлична сарадња Граничне полиције и општине Вишеград.

Директор основне школе Момир Радојчић подсјећа да се оваква акција реализује у последње двије године и да је ове одлучено да се, умјесто у кругу полицијске станице, организује у дворишту школе. „Сарадња је одлична и надам се да ће тако бити и убудуће“, рекао је кратко Радојчић.

Јединица Граничне полиције Вишеград покрива територију од 96 километара квадратних и у зони одговорности има три међународна гранична прелаза и два за погранични саобраћај. Како кажу, често се њени припадници сусрећу са проблемом кријумчарења робе преко државне границе.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар