Dani otvorenih vrata u Višegradu

Akciju „Dani otvorenih vrata“ realizovali su pripadnici Granične polcije iz Višegrada i učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, u okviru projekta „Rad policije u zajednici“.

Republika Srpska 27.04.2017 | 19:23
Dani otvorenih vrata u Višegradu
„Cilj ove manifestacije je da učenici osnovne škole, njihovi nastavnici i roditelji, kao i građani, vide našu opremu, službena vozila, te da se upoznaju sa našim nadležnostima, radom i izvršavanjem naših svakodnevnih zadataka“, rekao je komandir jedinice Granične policije u Višegradu Zoran Stupić.

Na školskom igralištu, pred skoro svim učenicima prikazana je sposobnost i obučenost službenih pasa u otkrivanju opojnih droga i hvatanju i odvođenju sumnjivog lica.

„Ovo je jedno druženje prvenstveno sa učenicima i ostvarivanje međusobnog povjerenja", zaključio je Stupić.

On je naglasio da postoji odlična saradnja Granične policije i opštine Višegrad.

Direktor osnovne škole Momir Radojčić podsjeća da se ovakva akcija realizuje u poslednje dvije godine i da je ove odlučeno da se, umjesto u krugu policijske stanice, organizuje u dvorištu škole. „Saradnja je odlična i nadam se da će tako biti i ubuduće“, rekao je kratko Radojčić.

Jedinica Granične policije Višegrad pokriva teritoriju od 96 kilometara kvadratnih i u zoni odgovornosti ima tri međunarodna granična prelaza i dva za pogranični saobraćaj. Kako kažu, često se njeni pripadnici susreću sa problemom krijumčarenja robe preko državne granice.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar