Непримјењив колективни уговор

Унија синдиката у здравству, укључујући и Струковни синдикат медицинских сестара и техничара, незадовољна је због, како кажу, потпуне блокаде примјене одлука Посебног колективног уговора, те игнорантском и понижавајућем односу послодаваца према здравственим радницима у јавним здравственим установама у Републици Српској.

Република Српска 27.04.2017 | 20:20
Непримјењив колективни уговор
Радници окупљени у овом синдикату не подржавају одлуке Гранског синдиката здравства, али ће ипак на протесте најављене за 1. мај.

Колетивни уговор за раднике у здравству се не примјењује на нивоу установа, велики број установа га није потписао, каже Миодраг Фемић, предсједник Уније синдиката у здравству.

Споран је члан 16, у којем је наведено да се не може повећати плата здравственим радницима који су на посебним условима рада, истиче Фемић и додаје да Унија синдиката здравства није потписала уговор.

Синдикалци из регије Бирач поручују да не могу прихватити поменуте одредбе о смањењу, те траже повећање плата од 5 до 15%, у зависности од тога на којем радном мјесту раде, категорићан је Зоран Милутиновић. Не одустају од протеста за 1. мај.

Из Уније напомињу да им није прихватљиво ни доношење Закона о здравственим коморама, јер то представља само финансијски намет кроз плаћање чланарине здравственим техничарима и сестрама.

(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Свабо

27.04.2017 13:52

Ма бјезите људи. Њемачка вас чека шта још тражите овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија

27.04.2017 16:38

Ма не зарезује вас Богданић ни 3% јачи је од вас свију синдикалиста заједно!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно коме(н)дија

27.04.2017 19:21

Богданиц је заправо тацка на "и" цитаве ове перверзије! Заправо, монструм Богданиц је "лакмус папир" индикатор обесмисљеног и унистеног друства.

Name

Црн нокат

27.04.2017 16:57

Није то због финансија него комора не одговара мора се другови уцити и усаврсавати а не кад се запослис до пензије књавати провјерите мало како је у нормалним земљама.Сваки мјесец изадје нова врста ригипса па се молери едукују а не у здравству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијешно

27.04.2017 18:59

Зато је ту др Синиша Миљковић да едукије докторе РС отео комори посао. Исти ко вегета у све се мијеша и све он зна да едукује. Има и таксиметар за паре

Name

свим вриједним студетиам

27.04.2017 20:31

Порука, преписујте се негдје, учите занат са правим људима,овдје неће требати љекари, имају они врачаре и попове. Радићете и погинути учећи за тричаву хиљду и по марака,...

ОДГОВОРИТЕ