Neprimjenjiv kolektivni ugovor

Unija sindikata u zdravstvu, uključujući i Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, nezadovoljna je zbog, kako kažu, potpune blokade primjene odluka Posebnog kolektivnog ugovora, te ignorantskom i ponižavajućem odnosu poslodavaca prema zdravstvenim radnicima u javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 27.04.2017 | 20:20
Neprimjenjiv kolektivni ugovor
Radnici okupljeni u ovom sindikatu ne podržavaju odluke Granskog sindikata zdravstva, ali će ipak na proteste najavljene za 1. maj.

Koletivni ugovor za radnike u zdravstvu se ne primjenjuje na nivou ustanova, veliki broj ustanova ga nije potpisao, kaže Miodrag Femić, predsjednik Unije sindikata u zdravstvu.

Sporan je član 16, u kojem je navedeno da se ne može povećati plata zdravstvenim radnicima koji su na posebnim uslovima rada, ističe Femić i dodaje da Unija sindikata zdravstva nije potpisala ugovor.

Sindikalci iz regije Birač poručuju da ne mogu prihvatiti pomenute odredbe o smanjenju, te traže povećanje plata od 5 do 15%, u zavisnosti od toga na kojem radnom mjestu rade, kategorićan je Zoran Milutinović. Ne odustaju od protesta za 1. maj.

Iz Unije napominju da im nije prihvatljivo ni donošenje Zakona o zdravstvenim komorama, jer to predstavlja samo finansijski namet kroz plaćanje članarine zdravstvenim tehničarima i sestrama.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Svabo

27.04.2017 13:52

Ma bjezite ljudi. Njemačka vas čeka šta još tražite ovdje.

ODGOVORITE
Name

Komedija

27.04.2017 16:38

Ma ne zarezuje vas Bogdanić ni 3% jači je od vas sviju sindikalista zajedno!!!!!

ODGOVORITE
Name

Stvarno kome(n)dija

27.04.2017 19:21

Bogdanic je zapravo tacka na "i" citave ove perverzije! Zapravo, monstrum Bogdanic je "lakmus papir" indikator obesmisljenog i unistenog drustva.

Name

Crn nokat

27.04.2017 16:57

Nije to zbog finansija nego komora ne odgovara mora se drugovi uciti i usavrsavati a ne kad se zaposlis do penzije knjavati provjerite malo kako je u normalnim zemljama.Svaki mjesec izadje nova vrsta rigipsa pa se moleri edukuju a ne u zdravstvu.

ODGOVORITE
Name

Smiješno

27.04.2017 18:59

Zato je tu dr Siniša Miljković da edukije doktore RS oteo komori posao. Isti ko vegeta u sve se miješa i sve on zna da edukuje. Ima i taksimetar za pare

Name

svim vrijednim studetiam

27.04.2017 20:31

Poruka, prepisujte se negdje, učite zanat sa pravim ljudima,ovdje neće trebati ljekari, imaju oni vračare i popove. Radićete i poginuti učeći za tričavu hiljdu i po maraka,...

ODGOVORITE