Ричмонд Боаћи: 990 минута - 10 голова!

Импресивни подаци Ричмонда Боаћија: 990 минута, 10 голова, за три месеца постао најбољи стрелац Звезде! Потенцијални репрезентативац Гане на добром путу да у Љутице Богдана рехабилитује каријеру, као Уго Вијера или Луис Ибањез.

Фудбал 29.04.2017 | 14:30
Ричмонд Боаћи: 990 минута - 10 голова!
Од 2014. до децембра прошле сезоне само 14 голова на званичним мечевима, а онда голгетерски бум у Црвеној звезди.

Нападач из Гане Ричмонд Боаћи на добром је путу до крене утабаним стазама Луиса Ибањеза и Уга Вијеире и на београдској Маракани у потпуности рехаблитује каријеру.

Можда то није одраз квалитета тима, чак напротив, али Ричмонд Боаћи је после само три месеца у редовима Црвене звезде постао најбољи стрелац екипе. У првенственим мечевима имао идентичан скор као Предраг Сикимић и Уго Вијера (седам голова), а још три пута је погодио на два куп меча.

Дакле - 10 голова на 13 утакмица и 990 минута проведених на терену.. Рекло би се импресивне бројке, иако је током овог пролећа потенцијални репрезентативац Гане осцилирао. Остао је дужан навијачима у мартовском дербију, знао је да промашује зицере у серији против Јавора и Рада.

Међутим, показао је да може да буде најајачи офанзивни адут екипе која доминира. Баш као што је Црвена звезда то радила на Бановом брду.

Голови на Бановом брду постали су његов заштитни знак. Поново је Африканац имао осећај да са петерца на прави начин заврши колективне акције тима.

„За мене сваки гол који доноси радост је дар од Бога. Два гола против Чукаричког посвећујем мајци и оцу који су ме васпитали и својим саветима начинили од мене човека какав сам данас. Сва четири наша поготка на утакмици су била фантастична, али посебно бих издвојио сјајну асистенцију коју ми је Петковић упутио код мог првог поготка“, поручио је Ричмонд Боаћи после утакмице.

Терен Чукаричког посебно је инспиративан за Ричмонда Боаћија. На два меча против Чукаричког постигао је четири гола. Брђани су и у првенству и купу добили дуплу порцију. Асистенти су се само мењали. Проигравали су га Петковић, Канга, Плавшић.

„Презадовољан сам победом коју смо данас остварили уз божију помоћ. И на прошлом гостовању на Бановом брду смо постигли четири гола, веома смо ефикасни на овом терену. Сада смо били бољи ривал од првог минута и донели веома значајну победу нашој екипи и навијачима. Сви играчи су дали свој максимум и зато смо и остварили повољан резултат. Наставићемо истим путем како бисмо забележили све победе до крај“, додао је Боаћи.

Он је на 18-месечној позајмици у Црвеној звезди. Откупна клаузула је за црвено-белих огромних 1.000.000 евра. Међутим, за Црвену звезду је најбитније да има првог шпица за европске квалификације. Много тога је у магли, али Боаћи је зацементиран.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар