Ričmond Boaći: 990 minuta - 10 golova!

Impresivni podaci Ričmonda Boaćija: 990 minuta, 10 golova, za tri meseca postao najbolji strelac Zvezde! Potencijalni reprezentativac Gane na dobrom putu da u Ljutice Bogdana rehabilituje karijeru, kao Ugo Vijera ili Luis Ibanjez.

Fudbal 29.04.2017 | 14:30
Ričmond Boaći: 990 minuta - 10 golova!
Od 2014. do decembra prošle sezone samo 14 golova na zvaničnim mečevima, a onda golgeterski bum u Crvenoj zvezdi.

Napadač iz Gane Ričmond Boaći na dobrom je putu do krene utabanim stazama Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire i na beogradskoj Marakani u potpunosti rehablituje karijeru.

Možda to nije odraz kvaliteta tima, čak naprotiv, ali Ričmond Boaći je posle samo tri meseca u redovima Crvene zvezde postao najbolji strelac ekipe. U prvenstvenim mečevima imao identičan skor kao Predrag Sikimić i Ugo Vijera (sedam golova), a još tri puta je pogodio na dva kup meča.

Dakle - 10 golova na 13 utakmica i 990 minuta provedenih na terenu.. Reklo bi se impresivne brojke, iako je tokom ovog proleća potencijalni reprezentativac Gane oscilirao. Ostao je dužan navijačima u martovskom derbiju, znao je da promašuje zicere u seriji protiv Javora i Rada.

Međutim, pokazao je da može da bude najajači ofanzivni adut ekipe koja dominira. Baš kao što je Crvena zvezda to radila na Banovom brdu.

Golovi na Banovom brdu postali su njegov zaštitni znak. Ponovo je Afrikanac imao osećaj da sa peterca na pravi način završi kolektivne akcije tima.

„Za mene svaki gol koji donosi radost je dar od Boga. Dva gola protiv Čukaričkog posvećujem majci i ocu koji su me vaspitali i svojim savetima načinili od mene čoveka kakav sam danas. Sva četiri naša pogotka na utakmici su bila fantastična, ali posebno bih izdvojio sjajnu asistenciju koju mi je Petković uputio kod mog prvog pogotka“, poručio je Ričmond Boaći posle utakmice.

Teren Čukaričkog posebno je inspirativan za Ričmonda Boaćija. Na dva meča protiv Čukaričkog postigao je četiri gola. Brđani su i u prvenstvu i kupu dobili duplu porciju. Asistenti su se samo menjali. Proigravali su ga Petković, Kanga, Plavšić.

„Prezadovoljan sam pobedom koju smo danas ostvarili uz božiju pomoć. I na prošlom gostovanju na Banovom brdu smo postigli četiri gola, veoma smo efikasni na ovom terenu. Sada smo bili bolji rival od prvog minuta i doneli veoma značajnu pobedu našoj ekipi i navijačima. Svi igrači su dali svoj maksimum i zato smo i ostvarili povoljan rezultat. Nastavićemo istim putem kako bismo zabeležili sve pobede do kraj“, dodao je Boaći.

On je na 18-mesečnoj pozajmici u Crvenoj zvezdi. Otkupna klauzula je za crveno-belih ogromnih 1.000.000 evra. Međutim, za Crvenu zvezdu je najbitnije da ima prvog špica za evropske kvalifikacije. Mnogo toga je u magli, ali Boaći je zacementiran.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar