Ко су "Орлови" по укусу Декија Станковића?

Српски легендарни фудбалер, сада саветник председника УЕФА Александера Чеферина, причао је о репрезентацији Србије и другим актуелним темама.

Фудбал 29.04.2017 | 12:30
Ко су "Орлови" по укусу Декија Станковића?
Некадашњи капитен репрезентације Србије Дејан Станковић, рекордер са 103 наступа, истакао је да су изабраници Славољуба Муслина на правом путу да изборе место на Мундијалу у Русији.

"Србија је на добром путу да се пласира на Светско првенство. То је најбољи доказ квалитета играча попут Ивановића, Тадића, Матића, Коларова и осталих. Пратио сам њихове клупске каријере и мислим да су то заслужили. Са друге стране, Србија игра као прави тим и само тако може да се нађе у Русији", рекао је Станковић у изјави за ТВ Омниспорт.

Он је посебно похвалио везисту Саутемптона Душана Тадића, најбољег играча Србије у досадашњем току квалификација, али и најавио да би Марко Грујић из Ливерпула ускоро могао да искаже сав потенцијал.

"Тадић је играч који прави разлику, може да реши сваку утакмицу и нема сумње да ће још напредовати. Марко Грујић из Ливерпула је европски таленат, члан је сјајног клуба под вођством великог тренера. Отишао је из Звезде раније из финансијских услова и нема разлог да жали, напредоваће", навео је Станковић.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде, Лација и Интера казао је и да је главни проблем у Србији лоша финансијска ситуација у клубовима.

"Србија је земља талентованих спортиста и фудбалера, деца воле да се баве њиме. Савез је сада смањио број странаца у Суперлиги, што значи да ће домаћи играчи имати предност. Материјални статус је јако битан и то је разлог зашто млади играчи из Србије напуштају земљу прерано. Тешко је томе стати на пут јер је тржиште отворено за све. Клубови као што је Црвена звезда морају финансијски стабилни да буду и да задрже таленте што више година", рекао је Станковић.

Он се дотакао и прича око могућег оснивања Балканске лиге тимова из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Македоније.

"Знам да је председник УЕФА Чеферин против такве идеје, јер сматра да су домаћа такмичења темељ европског фудбала", закључио је Станковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар