Ko su "Orlovi" po ukusu Dekija Stankovića?

Srpski legendarni fudbaler, sada savetnik predsednika UEFA Aleksandera Čeferina, pričao je o reprezentaciji Srbije i drugim aktuelnim temama.

Fudbal 29.04.2017 | 12:30
Ko su "Orlovi" po ukusu Dekija Stankovića?
Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, rekorder sa 103 nastupa, istakao je da su izabranici Slavoljuba Muslina na pravom putu da izbore mesto na Mundijalu u Rusiji.

"Srbija je na dobrom putu da se plasira na Svetsko prvenstvo. To je najbolji dokaz kvaliteta igrača poput Ivanovića, Tadića, Matića, Kolarova i ostalih. Pratio sam njihove klupske karijere i mislim da su to zaslužili. Sa druge strane, Srbija igra kao pravi tim i samo tako može da se nađe u Rusiji", rekao je Stanković u izjavi za TV Omnisport.

On je posebno pohvalio vezistu Sautemptona Dušana Tadića, najboljeg igrača Srbije u dosadašnjem toku kvalifikacija, ali i najavio da bi Marko Grujić iz Liverpula uskoro mogao da iskaže sav potencijal.

"Tadić je igrač koji pravi razliku, može da reši svaku utakmicu i nema sumnje da će još napredovati. Marko Grujić iz Liverpula je evropski talenat, član je sjajnog kluba pod vođstvom velikog trenera. Otišao je iz Zvezde ranije iz finansijskih uslova i nema razlog da žali, napredovaće", naveo je Stanković.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera kazao je i da je glavni problem u Srbiji loša finansijska situacija u klubovima.

"Srbija je zemlja talentovanih sportista i fudbalera, deca vole da se bave njime. Savez je sada smanjio broj stranaca u Superligi, što znači da će domaći igrači imati prednost. Materijalni status je jako bitan i to je razlog zašto mladi igrači iz Srbije napuštaju zemlju prerano. Teško je tome stati na put jer je tržište otvoreno za sve. Klubovi kao što je Crvena zvezda moraju finansijski stabilni da budu i da zadrže talente što više godina", rekao je Stanković.

On se dotakao i priča oko mogućeg osnivanja Balkanske lige timova iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

"Znam da je predsednik UEFA Čeferin protiv takve ideje, jer smatra da su domaća takmičenja temelj evropskog fudbala", zaključio je Stanković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar