Хамилтон незадовољан: Друго мјесто није за шампионе!

Возач Мерцедеса мисли да из ДРС-а може да извуче нијансу неопходну за победу у Сочију. Хамилтон је уверен да га је баш то саплело у Бахреину.

Остали спортови 29.04.2017 | 09:15
Хамилтон незадовољан: Друго мјесто није за шампионе!
Никада други, нипошто иза некога, јер то је суштина филозофије коју од вајкада користе шампиони Формуле 1. Такав је био Ајртон Сена, таквом девизом се водио и Михаел Шумахер. Зашто би Луис Хамилтон имао другачији приступ?

“Мислим да је “мали” ДРС проблем у Бахреину проузроковао ту и тамо по неку десетинку губитка која се скупо плаћа. Та мала разлика стоји између победе и пораза”, каже Луис Хамилтон и нада се да се исто неће поновити ин а ВН Русије у недељу. Вратимо зато филм уназад, јер је на трећој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, прву стартну позицију је имао Валтери Ботас, док је његов клупски колега, Луис Хамилтон био спорији за 23 хиљадитинке. Разуме се, кренуо је као други такмичар у стартном гриду.

“Да сам имао ту прву позицију вероватно бих се нашао у позицији диктата у темпу трке. Овако је шанса припала Фетелу, тако да то не бих волео да се понавља. Мислим да није уреду такмичар који би се на мом месту задовољавао другим местом. То једноставно није у шампионском маниру”, закључио је Луис Хамилтон припремајући се за ВН Русије.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар