Hamilton nezadovoljan: Drugo mjesto nije za šampione!

Vozač Mercedesa misli da iz DRS-a može da izvuče nijansu neophodnu za pobedu u Sočiju. Hamilton je uveren da ga je baš to saplelo u Bahreinu.

Ostali sportovi 29.04.2017 | 09:15
Hamilton nezadovoljan: Drugo mjesto nije za šampione!
Nikada drugi, nipošto iza nekoga, jer to je suština filozofije koju od vajkada koriste šampioni Formule 1. Takav je bio Ajrton Sena, takvom devizom se vodio i Mihael Šumaher. Zašto bi Luis Hamilton imao drugačiji pristup?

“Mislim da je “mali” DRS problem u Bahreinu prouzrokovao tu i tamo po neku desetinku gubitka koja se skupo plaća. Ta mala razlika stoji između pobede i poraza”, kaže Luis Hamilton i nada se da se isto neće ponoviti in a VN Rusije u nedelju. Vratimo zato film unazad, jer je na trećoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, prvu startnu poziciju je imao Valteri Botas, dok je njegov klupski kolega, Luis Hamilton bio sporiji za 23 hiljaditinke. Razume se, krenuo je kao drugi takmičar u startnom gridu.

“Da sam imao tu prvu poziciju verovatno bih se našao u poziciji diktata u tempu trke. Ovako je šansa pripala Fetelu, tako da to ne bih voleo da se ponavlja. Mislim da nije uredu takmičar koji bi se na mom mestu zadovoljavao drugim mestom. To jednostavno nije u šampionskom maniru”, zaključio je Luis Hamilton pripremajući se za VN Rusije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar