Добро дошао назад ФантАнтонио!

Балотели, Хамес и Погба су прецењени! Срећа па знају Рајолу! Враћа нам се Касано!

Фудбал 29.04.2017 | 11:00
Добро дошао назад ФантАнтонио!
Од јануара седи кући са супругом Каролином и синовима Кристофером и Лионелом. Заваљен у кауч уз преносе утакмица Лионела Месија, мечеве Роџера Федерера или трке Валентина Росија. Али нема више беспосличарења. Антонио Касано је решен да да се врати на велику сцену. Иако свестан да се нагојио и да има четири или пет килограма вишка.

"То је и нормално кад не играш дуго. Али сада сваки дан идем на тренинге. Само ми недостаје лопта, тај ритам игре. За неколико дана идем у Естелу да питам да тренирам са њиховом децом", каже Касано у опширном и наравно урнебесном интервјуу за данашње издање Газета дело Спорта.

Јер Касано је урнебесан лик. Ћакнут помало. Зато и занимљив. Нема код њега врдања. Што на уму, то на друму. Па такав и одговор на питање ко су тројица најпрецењенијих играча данашњице.

"Ко је прецењен? Погба, Хамес Родригез и Балотели. Мислим, да ли Погба заиста вреди 120.000.000 евра? За мене - не. Родригез 80.000.000? Не. Па колико је онда требало да кошта Андрес Инијеста у тим годинама? Балотели? Волим Марија и видим да му у Француској добро иде, али мислим да су и он и Погба имали много среће у животу: упознали су (чувеног менаџера) Мина Рајолу. Невероватне прилике им је обојици пружио", искрен је Касано.

Да се вратимо само на тренутак на њега. Враћа се на лето, то смо разумели, али где?

“У јануару је била прича са Здењеком Земаном око Пескаре, па је био ту Палермо, Кротоне, Ентела, разговарао сам чак и са Вероном. Али нисам се осећао физички спремно, а нисам желео да се брукам. Све ће бити другачије за два месеца. Имао сам и понуде из Кине, Емирата и МЛС лиге, али то ме не занима, новац ми не треба. Желим да играм у Италији. Интригирају ме Удинезе, Болоња и Сасуоо. Било би наравно лепо играти у Верони у Серији А. Фантастични навијачи, 25.000 људи на трибинама“, наглас размишља Касано.

Спреман је чак и за Серију Б ако се Парма врати у њу. Добар тренутак да се присетимо његовог одласка из табора Крсташа када је клуб банкротирао...

“Отишао сам кад сам схватио да немам паре да платим ни баштована. Имао сам два избора: да неког пребијем или да одем. Отишао сам“.

Мада и та Парма... И то је веч био крај Касанијеве каријере. А била је то права каријера. Са правим легендама око њега, па и против њега. Па је ред да се и Касанију постави оно уобичајено питање: најбољих 11 са којима је играо?

“Имам спреман тим, размишљао сам о томе. Мора само у формацији 4-2-2-2, јер ја морам да играм у нападу“, дечачки одушевељен је 34-годишњи фудбалер.

“На голу Ђиђи Буфон, највећи свих времена. Немац Нојер ме може ни да му приђе. На десном беку Кафу, дечко није стајао. Штопер Серхио Рамос и Неста. Ту нема пролаза. Добар је био и Сандро, још бољи Малдини, он ми је био ноћна мора, баш сам желео да играм са њим. Ња левом беку Роберто Карло, разарајућ играч. У средини Пирло и Гути. Пирло је геније, Гути је, као и ја, могао више, али верујтет ми - познајем га - био је прави шампион и имао потенцијал да буде двоструки добитник Златне лопте. Испред Пирла и Гутија још два чудовишта: Зидан и Тоти. И лопта је већ код нападача. Наравно, Феномен Роналдо и ја. Ни Роналдо, као ни ја, није био баш радан, али је био толико моћан да то није било би битно. На клупи... Фабио Капело? Не, ипак бирам Чезареа Пранделија. Тактички, он је чудовиште“.

Непоновљиви ФантАнтонио. Ретке су такве главе...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар