Обајеманов тата почео преговоре...!

За плату од 12. 000. 000 евра! Борусија и Милан то не могу да приуште. . .  Габонац жели да напусти Дортмунд!

Фудбал 29.04.2017 | 10:00
Обајеманов тата почео преговоре...!
Прошлог лета је Борусија Дортмунд на једвите јаде успела да задржи Пјера-ЕмерикаОбамејана и спречила га је да крене стопама Хумелса, Гундогана, Мхитарјана... Али овог лета ће то бити немогућа мисија. Габонац је у неколико наврата дискретно поручивао да је расположен за селидбу и велики трансфер тако да је само питање у којем клубу ће завршити.

У последње време се Милан помињао као највише заинтересовани клуб. Нови власници и руководство Росонера су сањали да од Обамејана направе звезду летњег прелазног рока и врате га тамо где је поникао, али финансијски неће моћи да парирају Пари Сен Жермену који је већ почео преговоре са сјајним нападачем.

Како тврди добро обавештени Билд, Обамејанов отац је ушао у преговоре са ПСЖ око уговора за свог сина и добио више него примамљиву понуду. Свеци желе да вратеОбамејана у Француску за годишњу плату од 12.000.000 евра. То себи не може да приушти Милан, али ни Борусија Дортмунд која трентно плаћа Обамејана 8.000.000 по сезони. Директор француског клуба Патрик Клајверт се састао са Обемајном сениором и изнео му задовољавајућу понуду.

Потом следи тежи део преговора са Борусијом. Ипак, свесни су у Дортмунду да им не иде у прилог да држе незадовољног играча, а Обамејан је ове сезоне у неколико наврата умео да направи проблем у клубу и заслужи казну. Иако има уговор до 2020. године, пресудиће његова жеља. У том случају Борусија може да рачуна на обештећење од око 70.000.000 што није никакав проблем за богати клуб из Париза.

Обамејан је раније истицао да му је сан да заигра у Реалу, Флорентино Перез је размишљао о њему, али је вето ставио Зинедин Зидан који не види Габонца у плановима. Обамејанније играч по укусу славног Зизуа...

Иако су недвано продужили уговор са првим стрелцем Единсоном Каванијем до 2020. године, Свеци желе још једног врхунског нападача у тиму како не би дошли у ситуацију као ове сезоне да искључиво зависе од Уругвајца. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар