Obajemanov tata počeo pregovore...!

Za platu od 12. 000. 000 evra! Borusija i Milan to ne mogu da priušte. . .  Gabonac želi da napusti Dortmund!

Fudbal 29.04.2017 | 10:00
Obajemanov tata počeo pregovore...!
Prošlog leta je Borusija Dortmund na jedvite jade uspela da zadrži Pjera-EmerikaObamejana i sprečila ga je da krene stopama Humelsa, Gundogana, Mhitarjana... Ali ovog leta će to biti nemoguća misija. Gabonac je u nekoliko navrata diskretno poručivao da je raspoložen za selidbu i veliki transfer tako da je samo pitanje u kojem klubu će završiti.

U poslednje vreme se Milan pominjao kao najviše zainteresovani klub. Novi vlasnici i rukovodstvo Rosonera su sanjali da od Obamejana naprave zvezdu letnjeg prelaznog roka i vrate ga tamo gde je ponikao, ali finansijski neće moći da pariraju Pari Sen Žermenu koji je već počeo pregovore sa sjajnim napadačem.

Kako tvrdi dobro obavešteni Bild, Obamejanov otac je ušao u pregovore sa PSŽ oko ugovora za svog sina i dobio više nego primamljivu ponudu. Sveci žele da vrateObamejana u Francusku za godišnju platu od 12.000.000 evra. To sebi ne može da priušti Milan, ali ni Borusija Dortmund koja trentno plaća Obamejana 8.000.000 po sezoni. Direktor francuskog kluba Patrik Klajvert se sastao sa Obemajnom seniorom i izneo mu zadovoljavajuću ponudu.

Potom sledi teži deo pregovora sa Borusijom. Ipak, svesni su u Dortmundu da im ne ide u prilog da drže nezadovoljnog igrača, a Obamejan je ove sezone u nekoliko navrata umeo da napravi problem u klubu i zasluži kaznu. Iako ima ugovor do 2020. godine, presudiće njegova želja. U tom slučaju Borusija može da računa na obeštećenje od oko 70.000.000 što nije nikakav problem za bogati klub iz Pariza.

Obamejan je ranije isticao da mu je san da zaigra u Realu, Florentino Perez je razmišljao o njemu, ali je veto stavio Zinedin Zidan koji ne vidi Gabonca u planovima. Obamejannije igrač po ukusu slavnog Zizua...

Iako su nedvano produžili ugovor sa prvim strelcem Edinsonom Kavanijem do 2020. godine, Sveci žele još jednog vrhunskog napadača u timu kako ne bi došli u situaciju kao ove sezone da isključivo zavise od Urugvajca. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar