Расплакао регион

Прича о дјечаку Ајдину Мујкићу из једног села поред Травника и хероју његовог дјетињства, његовом дједу Хусеину потресла је регион.

Босна и Херцеговина 26.04.2017 | 22:15
Расплакао регион
Након што га је мајка напустила, о малом Ајдину рачуна води дјед, коме је и самом потребна туђа њега јер је давно поврдио ногу и креће се уз помоћ штаке.

Њих двојица заједно, превазилазе све недаће. Живе без икаквих примања у оронулој кући, у којој често нема струје.

Дјед је давно повриједио ногу, и од тада није у могућности да ради, а самим тим ни да нешто заради.

Мајка је када је одлазила, вјероватно у потрази за бољим животом, са собом повела млађег сина, Ајдиновог брата.

Ајдина позове понекад, али један позив с времена на вријеме не може да надокнади прзнину коју осмогодишњи дјечак осјећа. Отац, пак, ради на терену, ријетко долази кући и по ријечима дједа и дјечака не доприноси у трошковима одгајања дјетета.

"Недостаје ми мама, али брат ми највише недостаје. Али… све ће проћи", сузно је прије неког времена рекао дјечак, а ове ријечи потресле су регион.

Након што је причу о малом Ајдину емитовала "Хаyат" телевизија о тешким условима у којима живи осмогодишњи дјечак сазнала је цијела земља, социјални радници су закуцали на врата дједа Хусеина.

Дјед је између осталог рекао да су му социјални радници рекли да умало нису без посла остали након што је прича објавјена.

"Шта ћу вам ја, ви сте знали за малог Ајдина и прије, ево двије године како је без мајке, како је код мене, и за двије године нисте никада дошли", поручио им је Хусеин.

Након објављене приче, многи људи су се прикључили акцији у жељи да помогну малом Ајдину.



(Курир.рс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ја

26.04.2017 20:49

Колико је безвезе висе објављивати овакве вијести, па и сам сам одрастао са бабом и дједом у селу и ниста нисам имао осим да једем али сам био срецан и слободан, и успио сам у зивоту имам доста тога ал нема висе оне слободе и радости из дјецијих дана, сто се висе прузи дијету све је горе по њега осјетице касније све веце незодовољство кроз зивот....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ја

27.04.2017 09:02

Ти ћеш најбоље разумјети овог дјечака. Кажеш да си успио у животу. Значи имаш услова да му помогнеш. Помози му....

Name

Хм

26.04.2017 21:30

Више свака крава има душе него та његова "матер".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола, Бања Лука

26.04.2017 23:30

Умјесто сто дајемо свакакве коментаре, паметније би било да свако од нас овом дјецаку помогне колико год ко мозе. Њему је и 5КМ за сколску фотографију огромно. Нама то не знаци ни близу колико њему, оцит примјер су и кафане по БЛ које су по цијели дан пуне. Молим редакцију да објави број телефона за донације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметна Будала

27.04.2017 04:49

Цудни су путеви Господњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст момце

27.04.2017 09:04

..."проци це",казе храбри децак. Хоце, ал´ треба презивети.

ОДГОВОРИТЕ