Куп БиХ: Широки - Сарајево у финалу!

Фудбалери Широког Бријега и Сарајева играће у финалу Купа Босне и Херцеговине.

Фудбал 26.04.2017 | 22:00
Куп БиХ: Широки - Сарајево у финалу!
Послије побједе 1:0 у првом мечу на домаћем терену, фудбалери Широког славили су и у реваншу полуфинала Купа БиХ против Жељезничара на Грбавици 0:3 и изборили пласман у финале Купа Босне и Херцеговине.

У финалу их чека Сарајево, које је прошле седмице изборило финале,послије побједе у двомечу против Младости Добој Какањ.

Питање финалисте у реваншу на Грбавици, одлучено је у оводу меча, када су гости два шута у гол претворили у два гола.

Најприје је у петом минуту Чабраја шокирао домаће навијаче и фудбалере, накона асистенције Ћорлуке, који је одлично прошао по десној страни, а одбрана домаћих је могла и боље да реагује.

Други гол Широки је постигао након корнера. На убачену лопту по земљи, натрчао је Борис Панџа, опалио из прве и ријешио све дилеме око путника у финале.

Жељо је у финишу првог полувремена могао да смањи резултат. Ипак Бјелобрк је одбранио пенал капитену Жељезничара Зајку Зеби.

Трећи гол за Широки, а свој други мајсториски је постигао Дејан Чабраја. Потез који је аплаузом наградила и домаћа публике. Жељезничар - Широки 0:3 у 55. минуту.

Жељезничар на овом мечу никако није могао до поготка. Нова велика прилика је била у 74. минуту. Нови пенал за домаће и поново га брани Бјелобрк. Овај пут извођач је био Бекрић.

Жељезничар: Кјосевски, С. Стевановић, Марковић, Благојевић, Богичевић, Закарић, Керла, Зеба, Муса, Лендрић, Стевановић.

Широки Бријег: Билобрк, Панџа, Баришић, Зломислић, Чабраја, Ћорлука, Менало, Лончар, Бралић, Крстановић, Марковић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар