Мурињо довео прво појачање, баш по свом укусу!

Снажан, стамен, темпераментан и проблематичан - чини се да је испунио све услове да буде прво појачање Манчестер јунајтеда за сезону 2017/18.

Фудбал 28.04.2017 | 16:00
Мурињо довео прво појачање, баш по свом укусу!
Прво појачање Манчестер јунајтеда за сезону 2017/18 је снажни, стамени, жестоки и, на крају, проблематични фудбалер Пари Сен Жермена - Серж Орије.

Рекло би се - логично, потпуно по укусу Жозеа Муриња.

Енглески медији наводе да је Орије пристао на услове које му је представио Мурињо тек када је добио уверавања да ће он бити само један од неколико квалитетних играча представљених на "Олд трафорду" наредног лета.

Орије (24) у ПСЖ дошао 2015. године, почео је "снажно", али је онда ушао у серију проблема, инцидената и свађа, што га је коштало места у првом тиму, мада су се ствари за њега промениле набоље одласком Лорана Блана и доласком Унаија Емерија, који је боље контролисао његов темперамент.

Овај снажни десни бек, који је већ забележио 39 наступа за Обалу Слоноваче, никада у животу није наступао ван Француске. Пре "светаца" играо је за Тулуз и Ланс, а ове сезоне уписао је 29 наступа и забележио пет асистенција.

Вероватно би имао и бољу статистику да није пропустио "добар" део утакмица због повреде, суспензије и наступа за "слонове" на Афричком купу нација.

Колико ће Јунајтед морати да плати овог играча, чији уговор важи до 2019. године, не наводи се у тексту који је са назнаком "ексклузивно" објавио таблоид "Тхе Сун", али је претпоставка да актуелни шампион Француске неће затезати из више разлога, а један су сјајне игре Томаса Мунијеа који је прошлог јула дошао из Брижа и наметнуо се као боље решење од Оријеа.

На крају, треба рећи и да ће Орије тешко бити првотимац међу "ђаволима", ако Антонио Валенсија ову форму буде пренео и у наредну сезону, али ће неминовно бити у погону, што због огромног броја утакмица у четири такмичења, што због најављене "чистке" коју ће тешко преживети Матео Дармијан.

"Инсајдери" са "Олд трафорда" тврде да ће бразилски ас, Вилијан, који је доласком Антонија Контеа у Челси изгубио статус првотимца, који је имао код Муриња, бити једно од појачања Јунајтеда за наредну сезону, а да ће мимо тога португалски стручњак довести најмање још једног централног бека, везисту и двојицу нападача.

Ово "двојицу" само потврђује гласине да Јунајтед неће активирати клаузулу о наставку сарадње са тешко повређеним нападачем Златаном Ибрахимовићем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар