Murinjo doveo prvo pojačanje, baš po svom ukusu!

Snažan, stamen, temperamentan i problematičan - čini se da je ispunio sve uslove da bude prvo pojačanje Mančester junajteda za sezonu 2017/18.

Fudbal 28.04.2017 | 16:00
Murinjo doveo prvo pojačanje, baš po svom ukusu!
Prvo pojačanje Mančester junajteda za sezonu 2017/18 je snažni, stameni, žestoki i, na kraju, problematični fudbaler Pari Sen Žermena - Serž Orije.

Reklo bi se - logično, potpuno po ukusu Žozea Murinja.

Engleski mediji navode da je Orije pristao na uslove koje mu je predstavio Murinjo tek kada je dobio uveravanja da će on biti samo jedan od nekoliko kvalitetnih igrača predstavljenih na "Old trafordu" narednog leta.

Orije (24) u PSŽ došao 2015. godine, počeo je "snažno", ali je onda ušao u seriju problema, incidenata i svađa, što ga je koštalo mesta u prvom timu, mada su se stvari za njega promenile nabolje odlaskom Lorana Blana i dolaskom Unaija Emerija, koji je bolje kontrolisao njegov temperament.

Ovaj snažni desni bek, koji je već zabeležio 39 nastupa za Obalu Slonovače, nikada u životu nije nastupao van Francuske. Pre "svetaca" igrao je za Tuluz i Lans, a ove sezone upisao je 29 nastupa i zabeležio pet asistencija.

Verovatno bi imao i bolju statistiku da nije propustio "dobar" deo utakmica zbog povrede, suspenzije i nastupa za "slonove" na Afričkom kupu nacija.

Koliko će Junajted morati da plati ovog igrača, čiji ugovor važi do 2019. godine, ne navodi se u tekstu koji je sa naznakom "ekskluzivno" objavio tabloid "The Sun", ali je pretpostavka da aktuelni šampion Francuske neće zatezati iz više razloga, a jedan su sjajne igre Tomasa Munijea koji je prošlog jula došao iz Briža i nametnuo se kao bolje rešenje od Orijea.

Na kraju, treba reći i da će Orije teško biti prvotimac među "đavolima", ako Antonio Valensija ovu formu bude preneo i u narednu sezonu, ali će neminovno biti u pogonu, što zbog ogromnog broja utakmica u četiri takmičenja, što zbog najavljene "čistke" koju će teško preživeti Mateo Darmijan.

"Insajderi" sa "Old traforda" tvrde da će brazilski as, Vilijan, koji je dolaskom Antonija Kontea u Čelsi izgubio status prvotimca, koji je imao kod Murinja, biti jedno od pojačanja Junajteda za narednu sezonu, a da će mimo toga portugalski stručnjak dovesti najmanje još jednog centralnog beka, vezistu i dvojicu napadača.

Ovo "dvojicu" samo potvrđuje glasine da Junajted neće aktivirati klauzulu o nastavku saradnje sa teško povređenim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar