Мурињо: Долазе боље године...!

Менаџер Манчестер јунајтеда поручио је навијачима да би ову сезону требало да гледају као прву у дужем циклусу.

Фудбал 29.04.2017 | 20:30
Мурињо: Долазе боље године...!
Жозе Мурињо је у првој сезони на клупи Манчестер јунајтеда освојио Комјунити шилд (енглески Суперкуп) и Лига куп, довео је тим до полуфинала Лиге Европе, док у Премијер лиги "црвени ђаволи" заузимају тек пето место, упркос серији од 23 утакмице без пораза, дугој шест месеци.

Португалац истиче да то што је постигнуто није мало, да би евентуално освајање Лиге Европе било феноменална ствар за клуб, али је свестан да навијачи тако великог клуба очекују још веће успехе.

Он је спреман да им понуди управо то!

"Ово може да буде прва сезона у циклусу од пет, шест или седам, прва сезона бољих година за Манчестер јунајтед. Реалност је да смо нешто већ освојили и да имамо шансу да урадимо још добрих ствари до краја сезоне. Ако тријумфујемо у Лиги Европе и у августу будемо у прилици да одмеримо снаге са победником Лиге шампиона, то ће бити величанствено", рекао је Мурињо за "Скај спортс".

Он је додао да га почетак мисије на Олд Трафорду подсећа на период када је преузео Реал Мадрид, који је тада био у дубокој сенци Барселоне и њене "тики-таке".

"Долазиш у огроман клуб, осећаш његову величину, осећаш притисак и очекивања. Али, такође осећаш да клуб није спреман да изнесе та очекивања и да мораш да радиш више и бориш се више. Зато бих свој почетак у Јунајтеду упоредио са оним у Реалу. У Челсију, Интеру и Порту је било другачије".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар