Murinjo: Dolaze bolje godine...!

Menadžer Mančester junajteda poručio je navijačima da bi ovu sezonu trebalo da gledaju kao prvu u dužem ciklusu.

Fudbal 29.04.2017 | 20:30
Murinjo: Dolaze bolje godine...!
Žoze Murinjo je u prvoj sezoni na klupi Mančester junajteda osvojio Komjuniti šild (engleski Superkup) i Liga kup, doveo je tim do polufinala Lige Evrope, dok u Premijer ligi "crveni đavoli" zauzimaju tek peto mesto, uprkos seriji od 23 utakmice bez poraza, dugoj šest meseci.

Portugalac ističe da to što je postignuto nije malo, da bi eventualno osvajanje Lige Evrope bilo fenomenalna stvar za klub, ali je svestan da navijači tako velikog kluba očekuju još veće uspehe.

On je spreman da im ponudi upravo to!

"Ovo može da bude prva sezona u ciklusu od pet, šest ili sedam, prva sezona boljih godina za Mančester junajted. Realnost je da smo nešto već osvojili i da imamo šansu da uradimo još dobrih stvari do kraja sezone. Ako trijumfujemo u Ligi Evrope i u avgustu budemo u prilici da odmerimo snage sa pobednikom Lige šampiona, to će biti veličanstveno", rekao je Murinjo za "Skaj sports".

On je dodao da ga početak misije na Old Trafordu podseća na period kada je preuzeo Real Madrid, koji je tada bio u dubokoj senci Barselone i njene "tiki-take".

"Dolaziš u ogroman klub, osećaš njegovu veličinu, osećaš pritisak i očekivanja. Ali, takođe osećaš da klub nije spreman da iznese ta očekivanja i da moraš da radiš više i boriš se više. Zato bih svoj početak u Junajtedu uporedio sa onim u Realu. U Čelsiju, Interu i Portu je bilo drugačije".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar