Остао без ногу, али ће преживјети

Новљанин Душко Рогановић, који је тешко повређен у јучерашњој експлозији подметнуте бомбе у његовом аутомобилу у Херцег Новом, преживеће иако је изгубио обе ноге, потврдили су локалним медијима из Клиничког центра Црне Горе.

Регион 26.04.2017 | 17:19
Остао без ногу, али ће преживјети
Рогановић је јуче хеликоптером на захтев породице пребачен из болнице у Мељинама у Клинички центар Црне Горе, а Радио Јадрану је потврђено да је остао без доњих екстремитета, али је стабилних животних параметара.

"Довезен је у болницу Мељине јуче око 14.50х, са трауматозном ампутацијом доњих удова. Експлозија је 'откинула' удове, након чега је био неопходан хирушки захват. Имао је обилно крварење и на хирушком одељењу указана му је сва помоћ. Примио је 8 доза крви и 20 инфузија, а породица и родбина су у међувремену већ ангажовали приватно хеликоптер којим је пребачен у Клинички центар Црне Горе", казали су у болници Мељине.

Лекар се нашао на лицу места

Постоји случајност захваљујући којој је Рогановић још у животу. Наиме, на мјесту несреће јуче се затекао  доктор Хитне помоћи при херцегновском Дому здравља, др Иван Брзаковић. Како прича за Радио Јадран, у тренутку несреће био је у једном од локала на Аутобуској станици када је одјекнула детонација:

"Изашао сам и видео ауто које је ударило у стуб на уласку у станицу, погледао пут горе и доле, видео тело човека којег је избацила детонација. Лежао је на надвожњаку. Потрчао сам до свог аута и узео лекарску торбу. Видео сам одмах да је реч о натколеној ампутацији и замолио момка који се нашао ту да ми помогне, па сам тако стао ногама на једну бутину повређеног, а овај момак на другу, како бисмо зауставили крварење до доласка Хитне помоћи", прича др Брзаковић.

Од момента експлозије, др Брзаковић се за двадесетак секунди нашао код повређеног Рогановића, којег је детонација избацила 30 метара од аута, на надвожњак. Како каже, других повређених није било.

"Он је након експлозије био у свесном стању, имао је огреботина на телу, запомагао је и тражио да га ставимо у ауто и транспортујемо у болницу. Ја сам га смиривао до доласка Хитне која је одмах дошла по позиву присутних", каже он.

Хитна помоћ је затим одвезла  Рогановића у Болницу Мељине, одакле је на даљи третман транспортован хеликоптером у Клинички центар Црне Горе, пише херцегновски Радио Јадран.

(Блиц.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар