Ostao bez nogu, ali će preživjeti

Novljanin Duško Roganović, koji je teško povređen u jučerašnjoj eksploziji podmetnute bombe u njegovom automobilu u Herceg Novom, preživeće iako je izgubio obe noge, potvrdili su lokalnim medijima iz Kliničkog centra Crne Gore.

Region 26.04.2017 | 17:19
Ostao bez nogu, ali će preživjeti
Roganović je juče helikopterom na zahtev porodice prebačen iz bolnice u Meljinama u Klinički centar Crne Gore, a Radio Jadranu je potvrđeno da je ostao bez donjih ekstremiteta, ali je stabilnih životnih parametara.

"Dovezen je u bolnicu Meljine juče oko 14.50h, sa traumatoznom amputacijom donjih udova. Eksplozija je 'otkinula' udove, nakon čega je bio neophodan hiruški zahvat. Imao je obilno krvarenje i na hiruškom odeljenju ukazana mu je sva pomoć. Primio je 8 doza krvi i 20 infuzija, a porodica i rodbina su u međuvremenu već angažovali privatno helikopter kojim je prebačen u Klinički centar Crne Gore", kazali su u bolnici Meljine.

Lekar se našao na licu mesta

Postoji slučajnost zahvaljujući kojoj je Roganović još u životu. Naime, na mjestu nesreće juče se zatekao  doktor Hitne pomoći pri hercegnovskom Domu zdravlja, dr Ivan Brzaković. Kako priča za Radio Jadran, u trenutku nesreće bio je u jednom od lokala na Autobuskoj stanici kada je odjeknula detonacija:

"Izašao sam i video auto koje je udarilo u stub na ulasku u stanicu, pogledao put gore i dole, video telo čoveka kojeg je izbacila detonacija. Ležao je na nadvožnjaku. Potrčao sam do svog auta i uzeo lekarsku torbu. Video sam odmah da je reč o natkolenoj amputaciji i zamolio momka koji se našao tu da mi pomogne, pa sam tako stao nogama na jednu butinu povređenog, a ovaj momak na drugu, kako bismo zaustavili krvarenje do dolaska Hitne pomoći", priča dr Brzaković.

Od momenta eksplozije, dr Brzaković se za dvadesetak sekundi našao kod povređenog Roganovića, kojeg je detonacija izbacila 30 metara od auta, na nadvožnjak. Kako kaže, drugih povređenih nije bilo.

"On je nakon eksplozije bio u svesnom stanju, imao je ogrebotina na telu, zapomagao je i tražio da ga stavimo u auto i transportujemo u bolnicu. Ja sam ga smirivao do dolaska Hitne koja je odmah došla po pozivu prisutnih", kaže on.

Hitna pomoć je zatim odvezla  Roganovića u Bolnicu Meljine, odakle je na dalji tretman transportovan helikopterom u Klinički centar Crne Gore, piše hercegnovski Radio Jadran.

(Blic.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar