Бата Мирковић као из топа - Јуве узима СВЕ!

Јесте ли видели тај страшни Јувентус? Верујем да узима Триплету! Некадашњи десни бек Старе даме у суперлативу говорио о садашњој генерацији, која неуморно гази на три фронта.

Фудбал 29.04.2017 | 17:30
Бата Мирковић као из топа - Јуве узима СВЕ!
Суверена елиминација Барселоне у четвртфиналу Лиге шампиона, нова титула првака Италије на длану и лагани пролаз до финала купа, где ће противник бити Лацио... Јувентус је на добром путу да сезону заврши историјском Триплетом.

На том путу стоји још много препрека, али у очима Зорана Бате Мирковића - трипла круна је реалност!

"Јувентус има одличан тим, али и одговарајуће измене. Врло сам оптимистичан по питању триплете. Јувентус сигурно може бар до финала Лиге шампиона, навикао је на утакмице високог напона. Ту је и финале Купа Италије, где ће такође бити много занимљиво", каже некадашњи југословенски репрезентативац. 

На питање кога би више волео у финалу Лиге шампиона са Јувентусом, Мирковићу је на памети била само једна мисао - Реал.

"Волео бих да то буде Реал. Јер у питању је тим који воли да игра напред и да се такмичи. То ствара доста простора Јувентусу да нападне из контри. Атлетико је, с друге стране, тим с највише италијанских карактеристика од свих шпанских клубова. Не оставља вам простор за маневар. У питању је јако агресиван тим, у својим редовима има двојац Гризман - Караско који прави разлику на терену. Али прво да Јувентус добије Монако, корак по корак".

Фудбалска Европа и даље прича Јувентусовој доминацији у двомечу с Барселоном и томе како је Стара дама успела да неутралише трозубу оштрицу МСН (Меси - Суарез - Нејмар).

"Све полази од комплетне тимске игре, треба искреирати тактику тако добро да знаш да се браниш са свих 11 људи на терену. Ове године Јувентус је имао велико искуство прикупљено из претходних сезона. Играти против таквих чудовишта као што су Меси, Суарез и Њемар и Инијеста никада није лако. Али Јувентус је показао страшан дух, играчи су се борили као један. Од Ђиђија Буфона, преко Кјелинија, до Игуаина. Сви су били спремни да помогну саиграчу. Резултат тога је да нису примили гол од такве екипе каква је Барселона. Импресивно".

Италијанске новинаре интересовало је какво је мишљење стручњака у Србији по питању двомеча с Барселоном, с обзиром да су у Италији дошли до констатације да је каталонски великан стигао до краја једног великог циклуса. Мирковић није био баш сагласан с том констатацијом.

"Шта су Италијани говорили после првог меча између Барсе и ПСЖ? Причали су о чуду, а тако нешто не може да уради просечан тим. Само екипе попут Барселоне могу тако нешто. Истина је да Барселона можда није више тај феномен као пре неколико година. Али они су чудо".

Мирковић верује да Јувентус у својим редовима има много младих играча вредних пажње, а да му се посебно свиђа Матија Калдара (тренутно играч Аталанте, али у власништву Јувентуса од зиме).

"Тај мали... Постигао је ове сезоне голова колико неко може за целу каријеру, а-ха-ха. Момак који много обећава, зна да игра фудбал, физички озбиљно јак, а притом врло млад. Врло сам срећан што Јувентус има таквог играча. Он ће моћи да ради у тиму који ствара најбоље дефанзивце на свету. Волео бих само да не изгори прерано".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар