Bata Mirković kao iz topa - Juve uzima SVE!

Jeste li videli taj strašni Juventus? Verujem da uzima Tripletu! Nekadašnji desni bek Stare dame u superlativu govorio o sadašnjoj generaciji, koja neumorno gazi na tri fronta.

Fudbal 29.04.2017 | 17:30
Bata Mirković kao iz topa - Juve uzima SVE!
Suverena eliminacija Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, nova titula prvaka Italije na dlanu i lagani prolaz do finala kupa, gde će protivnik biti Lacio... Juventus je na dobrom putu da sezonu završi istorijskom Tripletom.

Na tom putu stoji još mnogo prepreka, ali u očima Zorana Bate Mirkovića - tripla kruna je realnost!

"Juventus ima odličan tim, ali i odgovarajuće izmene. Vrlo sam optimističan po pitanju triplete. Juventus sigurno može bar do finala Lige šampiona, navikao je na utakmice visokog napona. Tu je i finale Kupa Italije, gde će takođe biti mnogo zanimljivo", kaže nekadašnji jugoslovenski reprezentativac. 

Na pitanje koga bi više voleo u finalu Lige šampiona sa Juventusom, Mirkoviću je na pameti bila samo jedna misao - Real.

"Voleo bih da to bude Real. Jer u pitanju je tim koji voli da igra napred i da se takmiči. To stvara dosta prostora Juventusu da napadne iz kontri. Atletiko je, s druge strane, tim s najviše italijanskih karakteristika od svih španskih klubova. Ne ostavlja vam prostor za manevar. U pitanju je jako agresivan tim, u svojim redovima ima dvojac Grizman - Karasko koji pravi razliku na terenu. Ali prvo da Juventus dobije Monako, korak po korak".

Fudbalska Evropa i dalje priča Juventusovoj dominaciji u dvomeču s Barselonom i tome kako je Stara dama uspela da neutrališe trozubu oštricu MSN (Mesi - Suarez - Nejmar).

"Sve polazi od kompletne timske igre, treba iskreirati taktiku tako dobro da znaš da se braniš sa svih 11 ljudi na terenu. Ove godine Juventus je imao veliko iskustvo prikupljeno iz prethodnih sezona. Igrati protiv takvih čudovišta kao što su Mesi, Suarez i Njemar i Inijesta nikada nije lako. Ali Juventus je pokazao strašan duh, igrači su se borili kao jedan. Od Điđija Bufona, preko Kjelinija, do Iguaina. Svi su bili spremni da pomognu saigraču. Rezultat toga je da nisu primili gol od takve ekipe kakva je Barselona. Impresivno".

Italijanske novinare interesovalo je kakvo je mišljenje stručnjaka u Srbiji po pitanju dvomeča s Barselonom, s obzirom da su u Italiji došli do konstatacije da je katalonski velikan stigao do kraja jednog velikog ciklusa. Mirković nije bio baš saglasan s tom konstatacijom.

"Šta su Italijani govorili posle prvog meča između Barse i PSŽ? Pričali su o čudu, a tako nešto ne može da uradi prosečan tim. Samo ekipe poput Barselone mogu tako nešto. Istina je da Barselona možda nije više taj fenomen kao pre nekoliko godina. Ali oni su čudo".

Mirković veruje da Juventus u svojim redovima ima mnogo mladih igrača vrednih pažnje, a da mu se posebno sviđa Matija Kaldara (trenutno igrač Atalante, ali u vlasništvu Juventusa od zime).

"Taj mali... Postigao je ove sezone golova koliko neko može za celu karijeru, a-ha-ha. Momak koji mnogo obećava, zna da igra fudbal, fizički ozbiljno jak, a pritom vrlo mlad. Vrlo sam srećan što Juventus ima takvog igrača. On će moći da radi u timu koji stvara najbolje defanzivce na svetu. Voleo bih samo da ne izgori prerano".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar