Ма, шта знају великани: Српски клубови су ''закон''!

Ротирају више играча него Јуве и Барса! Предњачи Нови Пазар који је у последњих шест месеци променио чак 40 фудбалера.

Фудбал 27.04.2017 | 22:30
Ма, шта знају великани: Српски клубови су ''закон''!
Научили смо до сада да је статистика као бикини, ништа не открива, али много тога показује. 

Разне се анализе праве последњих месеци, а једна коју је израдио ЦИЕС, специјализована опсерваторија за изучавање појава у фудбалу, каже да је Србија земаља у којој клубови убедљиво највише ротирају фудбалере. 

Нимало похвално, али морамо се погледати у огледало и констатовати да понајмање плански радимо. Отуда и конкретан податак да је седам клубова користило 30 и више фудбалера у ротацији у протеклих шест месеци, а у просеку српски клубови користе 29,8 фудбалера. Највише их је измењано у Новом Пазару, чак 40 на 19 одиграних утакмица, али клуб са Јошанице није на врху по броју фудбалера.

Испред њих је румунски Пандури, чији је дрес носило 43 различитих фудбалера у минулих пола године, дакле скоро четири цела тима су измењали. Тај “успех” Пандурија помогао је и румунском фудбалу да се пласира на друго место (просек 28,5), одмах иза Србије на ранг листи ЦИЕС-а.

Поред нас и Румуна, клубови из Грчке (27,8) и Португалије односно Русије (по 27,6) такође су доста склони честим променама фудбалера. 

Ако имамо у виду лиге петице, највише фудбалера у протеклих шест месеци користиле су Пескара (33) и Сампдорија (32), док су рецимо Јувентус, Наполи и Удинезе у Италији користили нормалну базу од 25 фудбалера.

У Француској, Монако и Генган су користили најмање - по 25 фудбалера, док су Тулуз, Монпеље и Сент Етјен највише ротирали - по 30 играча.

Када је реч о Примери, Барселона, Атлетик Билбао и Еспањол су користили по 21 фудбалера, Реал 23, док је највише ротирао дављеник из Гранаде - 32 пута.

У Бундеслиги, Лајпциг је користио само 20 играча, Бајерн 21, а највише Дармштат - чак 30.

Код Енглеза, Вест Бромвич Албион је користио само 19 фудбалера, Челси 21, Тотенхем 22, док су дављеници Вотфорд, Сандерелнд и Хал користили по 28 играча.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар