Тако то ради Форс Индија - кад од патоса зависе бодови!

Ружичасти снови прошлогодишње Ф1 сензације, односно екипе назване и „најбољом међу осредњима“, могли би да се остваре новом аеродинамичком линијом од ВН Шпаније.

Остали спортови 01.05.2017 | 17:45
Тако то ради Форс Индија - кад од патоса зависе бодови!
По некима су нове боје Индијаца, односно екипе Форс отелотворење различитости, а некима су просто одвратне. Ружисти снови прошлогодишње Ф1 сензације, односно екипе назване и „најбољом међу осредњима“, могли би да се остваре новом аеродинамиком патоса њиховог овогодишњег болида. Заказан је и дан тркачке промоције те, како кажу револуције у овогодишњој трци Форс Индије. Нов болид ће изаћи на ВН Шпаније 14. маја.

„Ми баш тачно знамо шта је проблем. Технички директор Енди Грин и остатак тима су установили да постоји неусаглашеност аеродинамичке и осталих корелација, а то смо знали и на тестовима у Барселони. Сада када су учинци идентификовани, рјешења стављена на сто, од производног процеса зависи да ли ћемо рјешења добити у Шпанији. Требало би да буде тако”, рекао је неуобичајно технички прецизно, Боб Френли, директор тима Форс Индије.

“То је све повезано са нашом аеродинамичком платформом. Проблем је у томе што ви можете да одаберете један бит који може да буде и неисправан. Онда се морате вратити кроз операцију, исправити проблематичан бит, а затим направити комплетан нови део. То се мора јер прошло није решење није ваљао. Ја зато мислим да нови под иприпадајући додатци морају бити доступни за Барселону”, рекао је Френли и додао да је нестабилност болиде изражена, односно да је и такмичари тренутно константно осећају.

“Ја знам да они нису задовољни. Постоји константан утисак повећане нестабилности и она директно утиче на болид приликом кочења. Болид је јако нестабилан на изласку из спорих и средње спорих кривина. Бахреин је посебно истакао овај проблем. Русија ће вероватно значити исто”, закључак је Боба Фенлија који се нада да ће нови аеродинамички сет од Барселоне бити прекретница у освајању бодова за Форс Индију.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар