Тресла се гора, родио се миш: Ма, какво избацивање из лиге?!

У Олимпијакосу нису ни размишљали о томе. . .  Пирејски великан кажњен је са 150. 000 евра и четири утакмице без публике на свом Караискакису. Али, чак и то би могло да буде умањено.

Фудбал 27.04.2017 | 20:00
Тресла се гора, родио се миш: Ма, какво избацивање из лиге?!
Последњих дана грчки фудбал потресао је скандал, из којег је претило да нови-стари шампион Олимпијакос буде избачен у нижи ранг такмичења и да клубу уједно буде одузета тек освојена титула.

Повод таквим размишљањима биле су наводне „мутне“ радње челника пирејског гиганта и обрисани видео снимци који су крили тајну шта се то, заправо дешавало у делу непосредно код свлачионица током недавних утакмица са Платанијасом и Аеком. Подсетимо, у јавности је прострујала вест да су фудбалери Олимпијакоса у полувремену физички насрнули на противничке фудбалере и судије и да су их том приликом малтретирали. 

Недуго затим дефанзивац Платанијаса Јаја Банана открио је медијима да је било одређених тензија и вербалних сукоба, али да никаквих физичких контакта није било. На терет црвено-белих стављен је и сличан инцидент у куп мечу са Аеком, када су људи из клуба наводно улазили у свлачионице арбитара и претили им. 

Мада је, готово кроз неверицу, провејавала мисао да би Олимпијакос заиста могао да буде елиминисан из елитног ранга грчког фудбала, на Караискакису о таквој могућности нису ни размишљали. На крају би цео случај могао да се опише оном старом - тресла се гора, родио се миш. 

Олимпијакос је због кажњен са 150.000 евра, али и четири утакмице забране играња пред својим навијачима и то због дивљања својих присталица у победи над Аеком. Не због поменутих дешавања испред свлачионица. Јер, како нам је објашњено, није било ни места неким сензационалистичким размишљањима. 

Мада је у јавности прострујала прича о нестанку видео снимака и то из сервера који су под строгом контролом клуба, а не полиције, реалност је сасвим другачија. Управо полиција има контролу над камерама која снимају дешавања на трибинама, на терену, око свлачионица и тик испред стадиона. Дакле, снимци нису могли да нестану јер их полиција има у свом поседу.

Оно што, додуше, јесте предмет спора између полиције и Олимпијакоса, јесу одређени системи обезбеђења који датирају још од Олимпијских игара 2004. године. Тај видео систем задужен је само за дешавања изван стадиона. Међутим, застарео је и сервери захтевају брисање података на сваких 48 сати. Ипак, ти снимци немају никакву везу с материјалом који је полицији био потребан у овом случају. 

Оно што је, такође, донекле могуће, јесте да Олимпијакос може чак и да умањи постојећу казну. Црвено-бели имају право жалбе на донету пресуду, а како се шушка, казна би могла да буде преполовљена. 

На крају, све је то јако далеко од онога што се говорило претходних дана...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар