Tresla se gora, rodio se miš: Ma, kakvo izbacivanje iz lige?!

U Olimpijakosu nisu ni razmišljali o tome. . .  Pirejski velikan kažnjen je sa 150. 000 evra i četiri utakmice bez publike na svom Karaiskakisu. Ali, čak i to bi moglo da bude umanjeno.

Fudbal 27.04.2017 | 20:00
Tresla se gora, rodio se miš: Ma, kakvo izbacivanje iz lige?!
Poslednjih dana grčki fudbal potresao je skandal, iz kojeg je pretilo da novi-stari šampion Olimpijakos bude izbačen u niži rang takmičenja i da klubu ujedno bude oduzeta tek osvojena titula.

Povod takvim razmišljanjima bile su navodne „mutne“ radnje čelnika pirejskog giganta i obrisani video snimci koji su krili tajnu šta se to, zapravo dešavalo u delu neposredno kod svlačionica tokom nedavnih utakmica sa Platanijasom i Aekom. Podsetimo, u javnosti je prostrujala vest da su fudbaleri Olimpijakosa u poluvremenu fizički nasrnuli na protivničke fudbalere i sudije i da su ih tom prilikom maltretirali. 

Nedugo zatim defanzivac Platanijasa Jaja Banana otkrio je medijima da je bilo određenih tenzija i verbalnih sukoba, ali da nikakvih fizičkih kontakta nije bilo. Na teret crveno-belih stavljen je i sličan incident u kup meču sa Aekom, kada su ljudi iz kluba navodno ulazili u svlačionice arbitara i pretili im. 

Mada je, gotovo kroz nevericu, provejavala misao da bi Olimpijakos zaista mogao da bude eliminisan iz elitnog ranga grčkog fudbala, na Karaiskakisu o takvoj mogućnosti nisu ni razmišljali. Na kraju bi ceo slučaj mogao da se opiše onom starom - tresla se gora, rodio se miš. 

Olimpijakos je zbog kažnjen sa 150.000 evra, ali i četiri utakmice zabrane igranja pred svojim navijačima i to zbog divljanja svojih pristalica u pobedi nad Aekom. Ne zbog pomenutih dešavanja ispred svlačionica. Jer, kako nam je objašnjeno, nije bilo ni mesta nekim senzacionalističkim razmišljanjima. 

Mada je u javnosti prostrujala priča o nestanku video snimaka i to iz servera koji su pod strogom kontrolom kluba, a ne policije, realnost je sasvim drugačija. Upravo policija ima kontrolu nad kamerama koja snimaju dešavanja na tribinama, na terenu, oko svlačionica i tik ispred stadiona. Dakle, snimci nisu mogli da nestanu jer ih policija ima u svom posedu.

Ono što, doduše, jeste predmet spora između policije i Olimpijakosa, jesu određeni sistemi obezbeđenja koji datiraju još od Olimpijskih igara 2004. godine. Taj video sistem zadužen je samo za dešavanja izvan stadiona. Međutim, zastareo je i serveri zahtevaju brisanje podataka na svakih 48 sati. Ipak, ti snimci nemaju nikakvu vezu s materijalom koji je policiji bio potreban u ovom slučaju. 

Ono što je, takođe, donekle moguće, jeste da Olimpijakos može čak i da umanji postojeću kaznu. Crveno-beli imaju pravo žalbe na donetu presudu, a kako se šuška, kazna bi mogla da bude prepolovljena. 

Na kraju, sve je to jako daleko od onoga što se govorilo prethodnih dana...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar