Завршен увиђај на згаришту "Бинга"

Завршен је увиђај на згаришту трговачког центра "Бинго", који је прошлог викенда изгорио у великом пожару. Још се не зна узрок пожара, преносе федерални медији

Босна и Херцеговина 26.04.2017 | 12:08
Завршен увиђај на згаришту "Бинга"
По ријечима портпарола МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевита Марића, узети су фрагменти с пожаришта и сада је све у рукама кантоналног Тужитељства које наставља с истрагом.

Марић је додао како је прерано доносити биле какве закључке о узроцима пожара.

"Шта се тачно догодило показат ће истрага, а истрага може потрајати и до годину дана", казао је Марић.

Истражитељи и даље искључују могућност подметања пожара, па је истрага усмјерена на људски фактор, односно непажњу, као и на могући квар на електричним инсталацијама у складишту, гдје је и лоцирано жариште.

Радници Бинга који су у моменту избијања пожара било у објекту, као и бројни купци, редом ће бити саслушани. Осим Бинга, у пожару су оштећене још четири приватне компаније које су унутар тржног центра биле изнајмиле просторе, а ријеч је о трговини мобитела, завјеса, столарије и козметике.

Брзо ширење ватре на објект величине од готово 3.000 квадратних метара стручњаци виде у чињеници да се радило о лако запаљивим стварима, а ватра се муњевитом брзином ширила преко панела и преградних зидова испуњених пур пјеном која гори попут бензина.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар