Završen uviđaj na zgarištu "Binga"

Završen je uviđaj na zgarištu trgovačkog centra "Bingo", koji je prošlog vikenda izgorio u velikom požaru. Još se ne zna uzrok požara, prenose federalni mediji

Bosna i Hercegovina 26.04.2017 | 12:08
Završen uviđaj na zgarištu "Binga"
Po riječima portparola MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevita Marića, uzeti su fragmenti s požarišta i sada je sve u rukama kantonalnog Tužiteljstva koje nastavlja s istragom.

Marić je dodao kako je prerano donositi bile kakve zaključke o uzrocima požara.

"Šta se tačno dogodilo pokazat će istraga, a istraga može potrajati i do godinu dana", kazao je Marić.

Istražitelji i dalje isključuju mogućnost podmetanja požara, pa je istraga usmjerena na ljudski faktor, odnosno nepažnju, kao i na mogući kvar na električnim instalacijama u skladištu, gdje je i locirano žarište.

Radnici Binga koji su u momentu izbijanja požara bilo u objektu, kao i brojni kupci, redom će biti saslušani. Osim Binga, u požaru su oštećene još četiri privatne kompanije koje su unutar tržnog centra bile iznajmile prostore, a riječ je o trgovini mobitela, zavjesa, stolarije i kozmetike.

Brzo širenje vatre na objekt veličine od gotovo 3.000 kvadratnih metara stručnjaci vide u činjenici da se radilo o lako zapaljivim stvarima, a vatra se munjevitom brzinom širila preko panela i pregradnih zidova ispunjenih pur pjenom koja gori poput benzina.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar