Само кад је Златан отишао: Кавани до 2020. године!

Уругвајски нападач продужио уговор са Пари Сен Жерменом!

Фудбал 27.04.2017 | 16:00
Само кад је Златан отишао: Кавани до 2020. године!
Единсон Кавани до 2020. године! Пари Сен Жермен је са поносом објавио да је продужио уговор са својим, али и најбољим стрелцом Европе у овом тренутку! Наравно, финансијски детаљи нису саопштени, али су француски медији већ утврдили да је годишња зарада уругвајског нападача скочила са нешто више од 6.500.000 на чак 10.000.000 евра што ће Каванија учинити другим најплаћенијим играчем ПСЖ-а, одмах иза капитена Тијага Силве(округло 12.000.000).

"Једноставно, он је најбољи голгетер на свету у овом тренутку", јасан је газда Насер Ал-Келаифи, који подсећа да је само још Лионел Меси ове сезоне уписао 31 лигашки погодак.

Кавани је, нема потребе било шта крити, продисао откако је Златан Ибрахимовић напустио Парк принчева и дозволио Унају Емерију да Уругвајца гурне тамо где му је природно и место. И одмах је то дало резултата - у првој сезони 16 у првенству, па 18, затим 19, а ове већ 31 гол на Каванијевом конту.

Фантастичан је играч Ибрахимовић, способан да сам игра против 11, његова појава моментално гарантује резултате и трофеје, али будемо објективни: клубови у којима игра Ибра - играју за Ибру. И сви остали су ту помоћно особље, па је то био и Кавани док се Златанније преселио у Манчестер јунајтед.

Био је и критикован, селили су га у разне друге градове, али Кавани је издржао. И сада има јасан циљ: да скине баш Ибрахимовића са листе најбољих стрелаца у историји Пари Сен Жермена. Ибра је на 180 утакмица добацио до 156 голова, Кавани дебело заостаје с обзиром да је на 192 меча стигао до 125 погодака.

Али сад има још три године да се исправи.

Уз једну врло важну напомену: док је Ибра био ту, ту су били и трофеји. Џаба сви Каванијевиголови у овој сезони ако му Монако отме титулу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар