Samo kad je Zlatan otišao: Kavani do 2020. godine!

Urugvajski napadač produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom!

Fudbal 27.04.2017 | 16:00
Samo kad je Zlatan otišao: Kavani do 2020. godine!
Edinson Kavani do 2020. godine! Pari Sen Žermen je sa ponosom objavio da je produžio ugovor sa svojim, ali i najboljim strelcom Evrope u ovom trenutku! Naravno, finansijski detalji nisu saopšteni, ali su francuski mediji već utvrdili da je godišnja zarada urugvajskog napadača skočila sa nešto više od 6.500.000 na čak 10.000.000 evra što će Kavanija učiniti drugim najplaćenijim igračem PSŽ-a, odmah iza kapitena Tijaga Silve(okruglo 12.000.000).

"Jednostavno, on je najbolji golgeter na svetu u ovom trenutku", jasan je gazda Naser Al-Kelaifi, koji podseća da je samo još Lionel Mesi ove sezone upisao 31 ligaški pogodak.

Kavani je, nema potrebe bilo šta kriti, prodisao otkako je Zlatan Ibrahimović napustio Park prinčeva i dozvolio Unaju Emeriju da Urugvajca gurne tamo gde mu je prirodno i mesto. I odmah je to dalo rezultata - u prvoj sezoni 16 u prvenstvu, pa 18, zatim 19, a ove već 31 gol na Kavanijevom kontu.

Fantastičan je igrač Ibrahimović, sposoban da sam igra protiv 11, njegova pojava momentalno garantuje rezultate i trofeje, ali budemo objektivni: klubovi u kojima igra Ibra - igraju za Ibru. I svi ostali su tu pomoćno osoblje, pa je to bio i Kavani dok se Zlatannije preselio u Mančester junajted.

Bio je i kritikovan, selili su ga u razne druge gradove, ali Kavani je izdržao. I sada ima jasan cilj: da skine baš Ibrahimovića sa liste najboljih strelaca u istoriji Pari Sen Žermena. Ibra je na 180 utakmica dobacio do 156 golova, Kavani debelo zaostaje s obzirom da je na 192 meča stigao do 125 pogodaka.

Ali sad ima još tri godine da se ispravi.

Uz jednu vrlo važnu napomenu: dok je Ibra bio tu, tu su bili i trofeji. Džaba svi Kavanijevigolovi u ovoj sezoni ako mu Monako otme titulu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar