Гаћиновић и Ајнтрахт у финалу Купа Њемачке!

Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта први су финалисти Купа Немачке, после драматичног меча са Борусијом Менхенгладбах.  Још корак до историје: После 29 године Ајнтрахт са Гаћиновићем напада куп! Велика драма у Мехенгладбаху и на крају тријумф гостију после пенала - 7:6.

Фудбал 26.04.2017 | 00:09
Гаћиновић и Ајнтрахт у финалу Купа Њемачке!
Ајнтрахт је као гост савладао Борусију са 7:6 у пенал серији, пошто је после 90, а онда и 120 минута било нерешено 1:1.

Ајнтрахт је повео већ у 15. минуту меча голом Тавате, а изједначио је Хофман у последњим тренуцима првог полувремена.

Тај резултат остао је на снази све до краја продужетака, па је одлука пала у пенал серији.

Српски репрезентативац Мијат Гаћиновић одиграо је свих 120 минута за госте и био прецизан у пенал серији. Првих шест извођача на обе стране је тресло мрежу, а у седмој су играчи обе екипе промашивали.

Ђибрил Соу је потом промашио за Менхенгладбах, да би Хргота био прецизан и донео велику радост свом тиму.

Каква утакмица и каква драма! И на крају велико, велико славље Ајнтрахта из Франкфурта који ће после 29 година имати шансу да поново освоји Куп Немачке.

То је резиме мартона у Мехенгладабаху који је решен после осам серија једанаестераца - 7:6 (1:1). Живци нису издражи Швајцарцу Сову који је промашио, а све је то надоградио Хргота. За коначних 7:6.

Озбиљан учинак имао је и репрезентативац Србије Мијат Гаћиновић.Он је одиграо свих 120 минута за Ајнтрахт и понетирао у трећој серији једанестераца.

Ајнтрахт је повео у 15 минуту, међутим изједначио је Хофман после убацивања са стране у заоставном времену првог полувремена. Нико није веровао да ће то бити и коначан резултат првог полуфиналног пара купа Немачке.

Међутим, домаћи су нападали, гости покушавали из контре. Врло динамичан дуел није добио победника ни после 120 минута. Одлучивали су пенали.

У другом полуфиналу се у среду од 20.45 у великом дербију састају минхенски Бајерн и Борусија Дортмунд.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар