Gaćinović i Ajntraht u finalu Kupa Njemačke!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta prvi su finalisti Kupa Nemačke, posle dramatičnog meča sa Borusijom Menhengladbah.  Još korak do istorije: Posle 29 godine Ajntraht sa Gaćinovićem napada kup! Velika drama u Mehengladbahu i na kraju trijumf gostiju posle penala - 7:6.

Fudbal 26.04.2017 | 00:09
Gaćinović i Ajntraht u finalu Kupa Njemačke!
Ajntraht je kao gost savladao Borusiju sa 7:6 u penal seriji, pošto je posle 90, a onda i 120 minuta bilo nerešeno 1:1.

Ajntraht je poveo već u 15. minutu meča golom Tavate, a izjednačio je Hofman u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Taj rezultat ostao je na snazi sve do kraja produžetaka, pa je odluka pala u penal seriji.

Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović odigrao je svih 120 minuta za goste i bio precizan u penal seriji. Prvih šest izvođača na obe strane je treslo mrežu, a u sedmoj su igrači obe ekipe promašivali.

Đibril Sou je potom promašio za Menhengladbah, da bi Hrgota bio precizan i doneo veliku radost svom timu.

Kakva utakmica i kakva drama! I na kraju veliko, veliko slavlje Ajntrahta iz Frankfurta koji će posle 29 godina imati šansu da ponovo osvoji Kup Nemačke.

To je rezime martona u Mehengladabahu koji je rešen posle osam serija jedanaesteraca - 7:6 (1:1). Živci nisu izdraži Švajcarcu Sovu koji je promašio, a sve je to nadogradio Hrgota. Za konačnih 7:6.

Ozbiljan učinak imao je i reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović.On je odigrao svih 120 minuta za Ajntraht i ponetirao u trećoj seriji jedanesteraca.

Ajntraht je poveo u 15 minutu, međutim izjednačio je Hofman posle ubacivanja sa strane u zaostavnom vremenu prvog poluvremena. Niko nije verovao da će to biti i konačan rezultat prvog polufinalnog para kupa Nemačke.

Međutim, domaći su napadali, gosti pokušavali iz kontre. Vrlo dinamičan duel nije dobio pobednika ni posle 120 minuta. Odlučivali su penali.

U drugom polufinalu se u sredu od 20.45 u velikom derbiju sastaju minhenski Bajern i Borusija Dortmund.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar