ХРВ: Кикс Динама - овог пута Ријека користи!

Спор и болан растанак Динама са титулом! Шампион Хрватске кикснуо на гостовању екипи која није победила од средине децембра! Ријека, овог пута, није пропустила шансу да максимално увећа предност.  Изненађење сезоне за крај 11-годишње тираније? Динамо на коленима, Ријека на плус осам! Славен Белупо славио погодком 18-годишњег Богојевића у другом минуту надокнаде.

Фудбал 25.04.2017 | 23:20
ХРВ: Кикс Динама - овог пута Ријека користи!
Хрватски бан је уморан. Уморан од вечите борбе за опозицијом, покушајима да убеди све око себе да оно што је очигледно - није тако. И спреман да преда круну другоме. Ако се то и не буде десило, Ријека ће моћи само себе да криви. Динамо се понудио. У 30. колу ХНЛ-а Славен је приредио можда и највеће изненађење сезоне у хрватском шампионату савладавши Модре са 2:1.

Учинио је то на начин који ће се препричавати у Копривници. Поготком 18-годишњег локалца Бруна Богојевића за - веровали или не - прву Славенову победу у 2017. години?!

Пре тога, у 43. минуту Бразилац Ебер је постигао први гол за домаће,  да би се очајни Динамо вратио у 78. преко Николе Мора. Али иако је сигурни смо добар део јавности очекивао нови преокред фаворита из Загреба десило се управо супротно.

Славен је, три дана пошто је Динамо на Максимиру претрпео болан пораз од Хајдука, Ријеци прокрчио пут до титуле. Ријека има 73 бода, пет степеника је изнад Динама. И тренутно игра са Осијеком у дербију кола.

У Загребу шок. На званичној клупској страници у текстуалном преносу меча до самог краја меча заборавили су Модри да упишу - сопствени погодак. Писало је 2:0, Моровогпрезимена - нигде.

Пораз Динама искористила је Ријека и отишла на плус осам. На Рујевици је пао Осијек - 2:0. Екипа Матијажа Кека је готово рутински привела меч крају. И то са пенала. Госте је отворио Безијак у 11.минуту, а затворио Андријашевић у засотавном времену. Други једанестерац направљен је над некадашњим првотимцем Црвене звезде Марком Вешовићем.

Динамо Загреб полако и изузетно болно остаје без титуле!

Непрестани шампион Хрватске од 2006. године, изгубио је у уторак други меч у пет дана, оба пута са једнаком муком!

У суботу је на "Максимиру" славио Хајдук, док је овог уторка "модре" савлада екипа која није остварила победу од 18. децембра.

СЛАВЕН БЕЛУПО - ДИНАМО ЗАГРЕБ 2:1 (1:0)

Загрепчани су тако дали шансу Ријеци да им шест кола пре краја побегне великих осам бодова, а лидер је није пропустио, савладавши Осијек резултатом 2:0 (1:0).

Домаћин је у Копривници повео голом Бразилца Хебера, Динамо је изједначио ударцем Домагоја Антолића после прекида, а потом је у потпуној офанзиви у надокнади времена примио и други гол, Бруна Богојевића, за коначних 2:1.

Ријека је у суботу са Истром одиграла 1:1 и њени навијачи (као и сви други којима су дозлогрдиле Динамове титуле) страховали су да би тај губитак бодова могао да се освети екипи са Кантриде у завршници првенства.

Међутим, уследио је нови кикс Загрепчана, а екипа са Кантриде је погоцима Безјака у 11. и Андријашевића у 90. минуту - оба из пенала - успела да сруши ове сезоне врло добре Славонце.

ТАБЕЛА: Ријека (+1) 76, Динамо (+1) 68, Осијек (+1) 56, Хајдук 53, Славен (+1) 34, Истра 1961 33, Локомотива Загреб 30, Интер 24, Сплит 17, Цибалиа 12.

Ко с ким до краја?

РИЈЕКА: Интер, Локомотива, Хајдук, Славен Копривница, Цибалиа и Динамо.

ДИНАМО: Цибалиа, Интер, Сплит, Истра 1961, Осијек, Ријека.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар