HRV: Kiks Dinama - ovog puta Rijeka koristi!

Spor i bolan rastanak Dinama sa titulom! Šampion Hrvatske kiksnuo na gostovanju ekipi koja nije pobedila od sredine decembra! Rijeka, ovog puta, nije propustila šansu da maksimalno uveća prednost.  Iznenađenje sezone za kraj 11-godišnje tiranije? Dinamo na kolenima, Rijeka na plus osam! Slaven Belupo slavio pogodkom 18-godišnjeg Bogojevića u drugom minutu nadoknade.

Fudbal 25.04.2017 | 23:20
HRV: Kiks Dinama - ovog puta Rijeka koristi!
Hrvatski ban je umoran. Umoran od večite borbe za opozicijom, pokušajima da ubedi sve oko sebe da ono što je očigledno - nije tako. I spreman da preda krunu drugome. Ako se to i ne bude desilo, Rijeka će moći samo sebe da krivi. Dinamo se ponudio. U 30. kolu HNL-a Slaven je priredio možda i najveće iznenađenje sezone u hrvatskom šampionatu savladavši Modre sa 2:1.

Učinio je to na način koji će se prepričavati u Koprivnici. Pogotkom 18-godišnjeg lokalca Bruna Bogojevića za - verovali ili ne - prvu Slavenovu pobedu u 2017. godini?!

Pre toga, u 43. minutu Brazilac Eber je postigao prvi gol za domaće,  da bi se očajni Dinamo vratio u 78. preko Nikole Mora. Ali iako je sigurni smo dobar deo javnosti očekivao novi preokred favorita iz Zagreba desilo se upravo suprotno.

Slaven je, tri dana pošto je Dinamo na Maksimiru pretrpeo bolan poraz od Hajduka, Rijeci prokrčio put do titule. Rijeka ima 73 boda, pet stepenika je iznad Dinama. I trenutno igra sa Osijekom u derbiju kola.

U Zagrebu šok. Na zvaničnoj klupskoj stranici u tekstualnom prenosu meča do samog kraja meča zaboravili su Modri da upišu - sopstveni pogodak. Pisalo je 2:0, Morovogprezimena - nigde.

Poraz Dinama iskoristila je Rijeka i otišla na plus osam. Na Rujevici je pao Osijek - 2:0. Ekipa Matijaža Keka je gotovo rutinski privela meč kraju. I to sa penala. Goste je otvorio Bezijak u 11.minutu, a zatvorio Andrijašević u zasotavnom vremenu. Drugi jedanesterac napravljen je nad nekadašnjim prvotimcem Crvene zvezde Markom Vešovićem.

Dinamo Zagreb polako i izuzetno bolno ostaje bez titule!

Neprestani šampion Hrvatske od 2006. godine, izgubio je u utorak drugi meč u pet dana, oba puta sa jednakom mukom!

U subotu je na "Maksimiru" slavio Hajduk, dok je ovog utorka "modre" savlada ekipa koja nije ostvarila pobedu od 18. decembra.

SLAVEN BELUPO - DINAMO ZAGREB 2:1 (1:0)

Zagrepčani su tako dali šansu Rijeci da im šest kola pre kraja pobegne velikih osam bodova, a lider je nije propustio, savladavši Osijek rezultatom 2:0 (1:0).

Domaćin je u Koprivnici poveo golom Brazilca Hebera, Dinamo je izjednačio udarcem Domagoja Antolića posle prekida, a potom je u potpunoj ofanzivi u nadoknadi vremena primio i drugi gol, Bruna Bogojevića, za konačnih 2:1.

Rijeka je u subotu sa Istrom odigrala 1:1 i njeni navijači (kao i svi drugi kojima su dozlogrdile Dinamove titule) strahovali su da bi taj gubitak bodova mogao da se osveti ekipi sa Kantride u završnici prvenstva.

Međutim, usledio je novi kiks Zagrepčana, a ekipa sa Kantride je pogocima Bezjaka u 11. i Andrijaševića u 90. minutu - oba iz penala - uspela da sruši ove sezone vrlo dobre Slavonce.

TABELA: Rijeka (+1) 76, Dinamo (+1) 68, Osijek (+1) 56, Hajduk 53, Slaven (+1) 34, Istra 1961 33, Lokomotiva Zagreb 30, Inter 24, Split 17, Cibalia 12.

Ko s kim do kraja?

RIJEKA: Inter, Lokomotiva, Hajduk, Slaven Koprivnica, Cibalia i Dinamo.

DINAMO: Cibalia, Inter, Split, Istra 1961, Osijek, Rijeka.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar