Селта кроји тим за будућност!

Први задатак - Радојин аутограм! Српски везиста има излазну клаузулу од само 10. 000. 000 евра, што би управа тима из Вига желела да преправи по хитном поступку.

Фудбал 27.04.2017 | 14:30
Селта кроји тим за будућност!
Пласман у полуфинале Лиге Европе дошао је као шлаг на торту Селтине задовољавајуће сезоне, која је досад испраћена играма одласком међу четири најбоља тима у Купу краља, с тим да заузима тек десету позицију у Примери. Ипак, у Вигу су презадовољни како се ствари одвијају, због чега управа већ размишља о тиму после надолазећег лета.

Селтина управа је пред сам финиш такмичарске године поставила неколико циљева што се тиче „цементирања“ играчког и тренерског кадра. А први на листи је - Немања Радоја. 

Потенцијални српски репрезентативац израстао је у праву спону комплетног везног реда Селте, па је зато готово незамењив шраф на терену. Управо из тог разлога клупска врхушка води преговоре са Радојом о продужетку сарадње, који не би само имао утицаја на дужи останак на Балаидосу. Већ и одређене измене у откупној клаузули. То је, заправо и највећа жеља људи из Селте - да подигнут тај параграф уговора, јер сада износи само 10.000.000 евра. А Радоја је својим играма подигао себи цену. 

Радојин садашњи уговор истиче на лето 2019. године. 

Поред српског везисте у Селти размишљају о томе да продуже сарадњу и са офанзивцемДанијелом Васом, те десним беком Јонијем, али и тренером Едуардом Беризом.

„Истина је, разговарамо са њих тројицом о продужетку сарадње и верујем да би ускоро све могло да буде завршено. У поодмаклој смо фази разговора, а и у њиховом је интересу да продуже уговор и остану у Вигу“, поручио је Селтин председник Карлос Мурињо. 

Ипак, први човек тима из Вига плаши се да би планове могли да помрсе финансијски моћнији клубови, чији би фокус управо био на тројици поменутих играча, али и тренеру Беризу.

„Желимо да Беризо остане, а и он показује знаке жеље да настави пројекат који је покренуо. Али, ако он или неко други оде, мораћемо што пре да нађемо резервна решења“, сматраМурињо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар