Selta kroji tim za budućnost!

Prvi zadatak - Radojin autogram! Srpski vezista ima izlaznu klauzulu od samo 10. 000. 000 evra, što bi uprava tima iz Viga želela da prepravi po hitnom postupku.

Fudbal 27.04.2017 | 14:30
Selta kroji tim za budućnost!
Plasman u polufinale Lige Evrope došao je kao šlag na tortu Seltine zadovoljavajuće sezone, koja je dosad ispraćena igrama odlaskom među četiri najbolja tima u Kupu kralja, s tim da zauzima tek desetu poziciju u Primeri. Ipak, u Vigu su prezadovoljni kako se stvari odvijaju, zbog čega uprava već razmišlja o timu posle nadolazećeg leta.

Seltina uprava je pred sam finiš takmičarske godine postavila nekoliko ciljeva što se tiče „cementiranja“ igračkog i trenerskog kadra. A prvi na listi je - Nemanja Radoja. 

Potencijalni srpski reprezentativac izrastao je u pravu sponu kompletnog veznog reda Selte, pa je zato gotovo nezamenjiv šraf na terenu. Upravo iz tog razloga klupska vrhuška vodi pregovore sa Radojom o produžetku saradnje, koji ne bi samo imao uticaja na duži ostanak na Balaidosu. Već i određene izmene u otkupnoj klauzuli. To je, zapravo i najveća želja ljudi iz Selte - da podignut taj paragraf ugovora, jer sada iznosi samo 10.000.000 evra. A Radoja je svojim igrama podigao sebi cenu. 

Radojin sadašnji ugovor ističe na leto 2019. godine. 

Pored srpskog veziste u Selti razmišljaju o tome da produže saradnju i sa ofanzivcemDanijelom Vasom, te desnim bekom Jonijem, ali i trenerom Eduardom Berizom.

„Istina je, razgovaramo sa njih trojicom o produžetku saradnje i verujem da bi uskoro sve moglo da bude završeno. U poodmakloj smo fazi razgovora, a i u njihovom je interesu da produže ugovor i ostanu u Vigu“, poručio je Seltin predsednik Karlos Murinjo. 

Ipak, prvi čovek tima iz Viga plaši se da bi planove mogli da pomrse finansijski moćniji klubovi, čiji bi fokus upravo bio na trojici pomenutih igrača, ali i treneru Berizu.

„Želimo da Berizo ostane, a i on pokazuje znake želje da nastavi projekat koji je pokrenuo. Ali, ako on ili neko drugi ode, moraćemo što pre da nađemo rezervna rešenja“, smatraMurinjo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar