Пожури народе, тешко ћеш наћи оваквог играча за те паре!

Бајерн је наводно спреман да се одрекне Дагласа Косте!

Фудбал 29.04.2017 | 09:30
Пожури народе, тешко ћеш наћи оваквог играча за те паре!
Какав је то био почетак. Ђердана Шаћирија моментално су заборавили на Алијанц арени.Даглас Коста је на почетку каријере у Бајерну изгледао као верзија 1.2. Бржи, технички супериорнији. Обештећење од 30.000.000 евра? Ситница, говорили су.

Међутим, ове сезоне сасвим другачија прича, па се у Немачкој нашироко прича и о могућности да Бајерн прода 26-годишњег Бразилца који је 2015. стигао из Шахтјора.

"Није то више исти играч. Мислим да ће га Бајерн пустити", рекао је и легендарни Лотар Матеус.

Гласине су почеле да круже и пре тога, али им је дуго требало да добију потврду и у мејнстрим немачким медијима. А данас је и она стигла. Ко издвоји 30.000.000 евра може да га води. Спекулише се чак да би Бајерн и снизио цену на 25.000.000. Изгледа да су Баварци сагласни са Матеусом - није то играч који је у Лиги шампиона оставио трајне последице на кичму Ектора Бељерина.

Статистика потврђује овакво размишљање. У првој сезони у Минхену Коста је постигао седам и наместио 18 голова. У овој другој седам голова и девет асистенција. Мада има ту и цака - Бразилац је ове сезоне играо скоро дупло мање. Што ће рећи да он и није толико назадовао. Само му Карло Анчелоти не верује колико и Пеп Гвардиола. Или је можда боље рећи - Анчелоти ове сезоне може да рачуна на здравог Арјена Робена и здравог Френка Риберија што је луксуз који Гвардиола често није имао.

А какве се све суме бацају у свету фудбала за разне играче? Ни ових 30.000.000 није толико много за Дагласа Косту. И многи се велики клубови размишљају о његовом ангажовању. Пре свих Ливерпул, коме је повреда Садија Манеа показала да мора да има бар још једног тако конкретног играча у навали, па и Тотенхем и Јувентус.

За сада ипак без конкретих понуда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар