Požuri narode, teško ćeš naći ovakvog igrača za te pare!

Bajern je navodno spreman da se odrekne Daglasa Koste!

Fudbal 29.04.2017 | 09:30
Požuri narode, teško ćeš naći ovakvog igrača za te pare!
Kakav je to bio početak. Đerdana Šaćirija momentalno su zaboravili na Alijanc areni.Daglas Kosta je na početku karijere u Bajernu izgledao kao verzija 1.2. Brži, tehnički superiorniji. Obeštećenje od 30.000.000 evra? Sitnica, govorili su.

Međutim, ove sezone sasvim drugačija priča, pa se u Nemačkoj naširoko priča i o mogućnosti da Bajern proda 26-godišnjeg Brazilca koji je 2015. stigao iz Šahtjora.

"Nije to više isti igrač. Mislim da će ga Bajern pustiti", rekao je i legendarni Lotar Mateus.

Glasine su počele da kruže i pre toga, ali im je dugo trebalo da dobiju potvrdu i u mejnstrim nemačkim medijima. A danas je i ona stigla. Ko izdvoji 30.000.000 evra može da ga vodi. Spekuliše se čak da bi Bajern i snizio cenu na 25.000.000. Izgleda da su Bavarci saglasni sa Mateusom - nije to igrač koji je u Ligi šampiona ostavio trajne posledice na kičmu Ektora Beljerina.

Statistika potvrđuje ovakvo razmišljanje. U prvoj sezoni u Minhenu Kosta je postigao sedam i namestio 18 golova. U ovoj drugoj sedam golova i devet asistencija. Mada ima tu i caka - Brazilac je ove sezone igrao skoro duplo manje. Što će reći da on i nije toliko nazadovao. Samo mu Karlo Ančeloti ne veruje koliko i Pep Gvardiola. Ili je možda bolje reći - Ančeloti ove sezone može da računa na zdravog Arjena Robena i zdravog Frenka Riberija što je luksuz koji Gvardiola često nije imao.

A kakve se sve sume bacaju u svetu fudbala za razne igrače? Ni ovih 30.000.000 nije toliko mnogo za Daglasa Kostu. I mnogi se veliki klubovi razmišljaju o njegovom angažovanju. Pre svih Liverpul, kome je povreda Sadija Manea pokazala da mora da ima bar još jednog tako konkretnog igrača u navali, pa i Totenhem i Juventus.

Za sada ipak bez konkretih ponuda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar