Валенсија прати Марка Грујића!

Српски везиста на листи потенцијалних аквизиција посрнулог гиганта, прва жеља је Реалово дете Маркос Љоренте. . .

Фудбал 29.04.2017 | 09:00
Валенсија прати Марка Грујића!
Још једна сезона изгубљена је за Валенсију. Европе неће бити, иако је много новца уложено. Зато управа посрнулог великана већ сада спрема велики план клупске реорганизације која се увелико спрема за наредно лето. А у новом саставу Слепих мишева могло би да се нађе место и за Марка Грујића. 

Како наводи добро обавештени дневник Супер Депорте, иначе уско повезан и упућен са свим дешавањима на Местаљи, млади српски везиста налази се на радару Валенсије и у кругу потенцијалних кандидата за куповину у летњем прелазном року. 

Наиме, Валенсија се већ спрема за живот после капитенског тандема Енцо Перез - Дани Парехо, који ће вероватно отићи из клуба услед лоших резултата, што подразумева и неиграње европских такмичења наредне сезоне. Из тог разлога Валенсија мора да изгради нову централну линију. 

Испред Грујића налази се неколико играча који су у предности у Валенсијиним књигама. Прва опција је Реалово дете Маркос Љоренте, за кога су шефови спортског сектора Хозе Рамон Алечанко и Висенте већ послали упит на стадион Сантјаго Бернабеу. Љоренте ће до краја сезоне играти у Алавесу као позајмљен играч, а управо тамо бележи и најбоље партије досадашње каријере. Управо зато је и запао за око челницима Валенсије. Они су, наводно спремни да искеширају око 15.000.000 евра за 22-годишње универзалца, који се подједнако добро сналази и као штопер, али и дефанзивни и централни везиста.

У игри је и Љорентеов саиграч из Алавеса Виктор Камараса, који је такође оставио добар утисак. Ту је и Малагин двојац Пабло Форналс - Игнасио Камачо, где би Валенсија покушала да купи обојицу, у пакету. Ту је онда и Грујић, који је виђен као залог за будућност и неко ко би могао да буде тајно оружје нове Валенсије. 

Не треба заборавити ни то да Валенсија већ има потпис једног српског бисера. У питању јеНемања Максимовић из Астане, који би требало на Местаљу да стигне на лето као слободан играч. Такође, скаути Слепих мишева недавно су у Марбељи гледали Андрију Живковића, док је од раније једна од мета и српски репрезентативац Филип Костић. 

Подсетимо, Грујића је зимус желео и Бетис, али до трансфера није дошло. Острвски медији често коментаришу да ли ће за Грујића бити место у Ливерпулу наредне сезоне, с обзиром да су га повреде одвојиле од терена и спречиле га да покаже прави потенцијал. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар