Valensija prati Marka Grujića!

Srpski vezista na listi potencijalnih akvizicija posrnulog giganta, prva želja je Realovo dete Markos Ljorente. . .

Fudbal 29.04.2017 | 09:00
Valensija prati Marka Grujića!
Još jedna sezona izgubljena je za Valensiju. Evrope neće biti, iako je mnogo novca uloženo. Zato uprava posrnulog velikana već sada sprema veliki plan klupske reorganizacije koja se uveliko sprema za naredno leto. A u novom sastavu Slepih miševa moglo bi da se nađe mesto i za Marka Grujića. 

Kako navodi dobro obavešteni dnevnik Super Deporte, inače usko povezan i upućen sa svim dešavanjima na Mestalji, mladi srpski vezista nalazi se na radaru Valensije i u krugu potencijalnih kandidata za kupovinu u letnjem prelaznom roku. 

Naime, Valensija se već sprema za život posle kapitenskog tandema Enco Perez - Dani Pareho, koji će verovatno otići iz kluba usled loših rezultata, što podrazumeva i neigranje evropskih takmičenja naredne sezone. Iz tog razloga Valensija mora da izgradi novu centralnu liniju. 

Ispred Grujića nalazi se nekoliko igrača koji su u prednosti u Valensijinim knjigama. Prva opcija je Realovo dete Markos Ljorente, za koga su šefovi sportskog sektora Hoze Ramon Alečanko i Visente već poslali upit na stadion Santjago Bernabeu. Ljorente će do kraja sezone igrati u Alavesu kao pozajmljen igrač, a upravo tamo beleži i najbolje partije dosadašnje karijere. Upravo zato je i zapao za oko čelnicima Valensije. Oni su, navodno spremni da iskeširaju oko 15.000.000 evra za 22-godišnje univerzalca, koji se podjednako dobro snalazi i kao štoper, ali i defanzivni i centralni vezista.

U igri je i Ljorenteov saigrač iz Alavesa Viktor Kamarasa, koji je takođe ostavio dobar utisak. Tu je i Malagin dvojac Pablo Fornals - Ignasio Kamačo, gde bi Valensija pokušala da kupi obojicu, u paketu. Tu je onda i Grujić, koji je viđen kao zalog za budućnost i neko ko bi mogao da bude tajno oružje nove Valensije. 

Ne treba zaboraviti ni to da Valensija već ima potpis jednog srpskog bisera. U pitanju jeNemanja Maksimović iz Astane, koji bi trebalo na Mestalju da stigne na leto kao slobodan igrač. Takođe, skauti Slepih miševa nedavno su u Marbelji gledali Andriju Živkovića, dok je od ranije jedna od meta i srpski reprezentativac Filip Kostić. 

Podsetimo, Grujića je zimus želeo i Betis, ali do transfera nije došlo. Ostrvski mediji često komentarišu da li će za Grujića biti mesto u Liverpulu naredne sezone, s obzirom da su ga povrede odvojile od terena i sprečile ga da pokaže pravi potencijal. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar