Ко је тражио 2% од "Митала"?

Одлука Владе о продаји РЖР "Љубија" била је главна тема у скупштинском холу. Од 11 чланова Одбора за привреду – шест је гласало да 4. маја буде одржано јавно саслушање о продаји рудника.

Република Српска 25.04.2017 | 19:40
Ко је тражио 2% од "Митала"?
Један члан Социјалистичке партије није био на сједници. По два члана СНСД и ДНС-а су били против јавног саслушања.  Из ДНС поручују да су били против искључиво из разлога јер су ПДП-ов приједлог схватили  као политичку причу.

Прича о продаји "Љубије" тек ће да добије заплет. Драган Чавић ће на јавном салушању 4. маја објелоданити докумнтацију која ће каже бацити ново свјетло на позадину око продаје рудника. Чавић тврди да је операција "обрачун са Миталом". 

Концепт како доћи у посјед половине капитала разрадила је каже  групација окупљена око Евгенија Зотова, а све уз амин Милорад Додика.

"Представници власти Српске преговарали су са 'Арцелор Миталом' у Бечу 2015. године на једном тајном састанку. Када почне расправа даћу оргиналан записник свим посланицима да прочитају о чему се ту радило и ко је тражио 2% од укупно 51 % 'Арцелор Митала'", рекао је предсједник НДП-а Драган Чавић.

Према нашим сазнајима, СНСД лобира на све начине да обезбједи неопходну већину која би изгласала одлуку о продаји "Љубије". Евгениј Зотов очито ништа не жели да препусти случају. Покушава и преко друштвених мрежа да придобије опозиционе посланике. Кренуо је од Адама Шукала.



Да се нуди све и свашта у замјену за подршку – потврђују и у Коалицији "Домовина". СББ-ов Адмир Чавка пресудио је својим гласом да дође до јавног саслушања. Коначан став о томе како ће гласати биће познат након саслушања.

Незванично, посланици коалиције ’’Домовина’’ који долазе из СДА пристали су да пристисну тастер ДА уколико дође до расправе и гласанај о продаји 65 одсто акција рудника.

Званично, посланици у НС који долазе из те стране данас нису жељели коментаристи такве наводе. Све гласније се споиње да је Коалиција Домовина пред распадом.

О прегласавању и лобирању у ДНС-у не желе да говоре. И данас поручују да неће подржати продају "Љубије" израелској компанији. У позадини свега је кажу чудна работа. 

"Највјероватније да се купује из чисто комерцијалних разлога, шпекулантских и препродаје атрактивне локације која се налази у Приједору", рекла је ДНС-ова Споменка Стевановић.

СДС-ов Душан Берић долази управо из Приједора. Предсједник је скупштинског Одбора за привреду који је јуче одлучио да на јавно саслушање дођу понуђачи, представници држваног капитала и сви они који су укључени у ову причу. Берић предлаже нови концепт - "продају, али не цјелине већ дјела државног пакета".

Опозиција има информације да ’’Митал’’ размишља да одустане од свега. За Обрада Белензаду то би био најгори могући сценарио.

Прича о "Љубији" била је главна тема у скупштинском холу. Министар енергетике Петар Ђокић који је директно прозван од стране опозиције није желио да стане за говорницу.

Баш као ни шеф СНСД у Парламенту Радован Вишковић. Тврдио је да има заказан састанак и да нема времена да одговара на питања о продаји "Љубије".

Без обзира што ни Ђокић ни Вишковић нису жељели да стану пред камере, јасно је да у владајућој коалицији много тога не штима. 

Опречни ставови ДНС-а и СНСД-а били су посебно евидентни на јучерашној сједници Одбора за привреду када се одлучивало хоће ли доћи до јавног саслушања о продаји "Љубије".



БН телевизија

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

всс

25.04.2017 17:59

Сви ви у скупстини не знате ни ексера закуцати ни риједити систем од три једнацине с три непознате, нити знате било који лијек смислити, нити знате иста радити ос аламудити однпсно продавати маглу, примајуци за то непримјетене плате. Спустите се на земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре всс

25.04.2017 19:54

Бас ти знас ко ста зна. Глед' о ти на телевизији, па нако несто помислио да све знас. Ти си гарант један од од оних сто је потписив'о петицију да Кадандру пусте из затвора.

Name

Милутину по полутину

28.04.2017 11:30

Додик сигурно није, он тражи 10%.

Name

Терминатор

25.04.2017 18:26

Мозда ови из Ре/МАX-а :) Они зразе 2% за посредовање. Цавицу, кладим се да износис на тај дан несто сто не доказује ниста. Јер, да није тако ти би то објавио вец данас. Друго, ако имас доказе хоцес ли поднијети кривицне пријаве? Нецес! Немас ниста и то је твој проблем. Купис јефтине политицке поене. Управо је то разлог сто овај пут на републицком нивоу вјероватно нецес преци цензус. Све сто ти износис заврси негдје под тепихом. Сјецам се добро твојих захтјева са протеста просле године. Ста би с тим? Јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2017 18:51

Тјеси се терминатору. ГОТОВИ СТЕ!

Name

трговина

25.04.2017 19:16

2% није проблем да су нашли најбољег купца.Свагдје постоји пробизија.Проблем је што се 2% узима да би се нешто продало испод цијене. То је криминал.

Name

Бјежи

25.04.2017 19:26

Терминатору зар ти није јасно да сте прошлост , крај године на власти нећете дочекати .Паметном јасно стање , будала се још нада ал немате никакви шанси.Готови сте!

Name

Провидно

25.04.2017 19:58

Терминатор је лик из снсд који коментарима покусава да навуце да неко казе ста Цавиц има у рукама. Провидна сељацка навлакуса. А видим и да се грдно секира око НДП . Терминаторцицу, дзаба. Све има свој крај. ГОТОВИ СТЕ!

Name

сдсовавц

25.04.2017 20:13

Залосно али у праву је овај терминатор цавиц само лапрда а кад је код баје слава долази медју првима на славу а и да има несто он би тиме уцјењивао милу или павица а не би лупо вец би остварио несто он је вец у историји цао драгане готов си како казу ови људи остали на сајту

Name

Ре СдСовац

25.04.2017 21:03

Бозе, колико је народу попијена памет током ових деценија Додикове диктатуре. Цуј треба да уцјењује?! Па цовјеце знас ли разлику измедју добра и зла, закона и безакоња, рада за опсте добро и рада за лицне интересе. Цавиц се јавно, постено и законито бори против овог зла, а ти му замјерас сто не ради исто сто и они. Куку нормалним људима, каквом моралном биједом су окрузени

Name

Истресање

25.04.2017 21:05

Истресање тепиха ,ће једног дана да бидне",па кад се увати"прашина ,тада ће када се све слегне "......најзад овај напаћени Народ продисати ....Борци ,млади без посла ,пемзионери "радници и сељаци ,бескућници .,,Велико спремање,,није илузија а,ни фикција ,то је редослијед почетка ...има једна Народна ;мож",колко "ош ",али неш"докле ош"..,! Срамота је украсти ,још већа кад"већ имаш па крадеш ,то је већ ...гријех ,јер ,имају неписана правила у Јјудском понашању ,онај који краде да се нахрани хљеба (укро "100 кила железа са пруге )и онај несретник који "краде а,незна ни шта има ,и хоће још да опљачка .Патријарх Павле ...Светац који је ходао по Земљи је рекао ;БОГ,ће помоћи Оном коме Има .Вјероватно ,је то ,,протумачено ,,погрешно ,баш ,зато је пуна Црква оних који" имају .Богатство.Гурају се палећи свијеће и ломећи колаче ,снуждено ,да се на некакав начин сниходљиво приближе ономе "лопову који је крао да има хљеба ,али то је немогуће .

Name

ким

26.04.2017 07:43

Банди отети све отето.

Name

ЖУЋО

25.04.2017 18:34

ХАХА, 2 ПОСТО, ПА ТО МОЖЕ ТРАЖИТИ ОНА ДРВАРСКА АВЕТ, ШПИРКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.04.2017 20:12

Марко краљевиц сигурно да сарца напоји.лоповцине одвратне,траг вам смрди.унистисте народ

Name

Коле

26.04.2017 13:51

Па види се ко је тражио и добио 2%,ко штити Митал.

Name

Дјиљкос

25.04.2017 18:36

Па зар је иста у овој дрзави направљено а да није било процента, а ста це сиротиња за мизерне плате раде па да се снадју. У федерацији је и било покусаја свргавања власти али у рс у бгм ако јрене бит це густо али од баје не смију ни прнути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди ми додји ми

25.04.2017 18:38

Ова се господја бајаги брине за раднике Алумине а све су заједно са СНСД покрали и упропастили. Зашто раније нису ништа предузели. Све фарса. Народ би то требао да зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

25.04.2017 19:05

Па Спириц, он од свега и свију трази 2%... а мора мало и "сефу" дати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друштвено одговорна фирма

25.04.2017 21:21

Па исто то ради и Шпирићев ученик Срдјан Амидзић на нивоу града Бањалука. Не трази, него отима.

Name

ре

26.04.2017 04:14

Амиџић је отео портфељ Крајина осигурања и тако основао Еурос са Куртешом.Само отимајте, нећете дуго.

Name

Ре за ре

26.04.2017 10:35

У отимању крајина осигурање су се нашли у заједничком интересу Амидзић и Лубурић, јер је Лубурић сувласник Крајина осигурање. Е онда су договорили Криминалне конструкције за рупу у граду, отимање парцела у центру и пљачку Топлане. Али не иде им све По плану. Ко треба, све прати и документује. И то раде странци за тузилаштва. Биће ту " ОПА ДЈУРДЈА". Игор (читај Шојић) се прави мутав. Ма не прави се, он и јест мутав.

Name

ГОТОВО

25.04.2017 19:09

Лего Павиц на руду. Он лицно договара са Домовином да гласају ЗА ПРОДАЈУ ИЗРАЕЛЦИМА а онда це ДНС испасти мала преварена добрица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није готово

25.04.2017 22:11

Ви смрадови све закувате па сви морају испастати.ДНС једини има ријец.Неце га узети Израелци.Ми сви вјерујемо у Павица,јер он није лазов као Додик

Name

Бл

25.04.2017 19:23

Ови ДНСовци стално несто буне и као бране. Додику је боље да их сто прије откаци јер ради њих губи образ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

25.04.2017 20:01

Основна рацунска операција. Сабирање. Онда слозенија, сабирање посланика. Откуд луксуз Додику да иког откаци кад мора за свако гласање да докупљује јос папска. У ком филму ти зивис, мајке ти. Ти факат вјерујес да је додик нека сила?

Name

Драган

25.04.2017 19:26

А ДНС се као противи Зотову?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кренула

25.04.2017 20:03

Припрема за изборе

Name

Ре кренула

25.04.2017 21:08

Теби је ово мозда забава за изборе али нама који хранимо породице од Љубије ово је питање опстанка. Не ликуј над надом несрецом. Издали су нас и ДНС и СНСД . Уздамо се у Бога и молимо да бар опозиција уради несто, мада ста могу кад немају власт. Бар нам је лаксе кад цујемо истину ста са нама ради влада.

Name

Милентије

26.04.2017 00:38

Бог це ти помоци сигурно!

Name

Милентије...

26.04.2017 09:12

Запамти, без Бога ниста. То ти је прво и основно. Али Бог не покреце акцију, Бог даје снагу, милост и опрост.

Name

Градјевинац

25.04.2017 19:44

Кад су у питање проценти, али пуно већи од ових, одмах ме подсјети на услове Радојичића према градјевинцима у Бањалуци. Ако нема процената, мијења регулациони план Па нема градње. Ко неда сам је крив, а ако се буни онда се Игору пријети. Јадни Игор, баш ми га зао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.04.2017 20:24

Немогуће,па он је морална громада града Бања Луке.

Name

Лисац

25.04.2017 20:58

Игор Радојичић је чувар кокошињца (читај градско земљиште), који сам једе кокоши, (читај парцеле) а галами на лисице и још тврди да му ловци пријете што им разгони лисице. Па овакве подвале се нису училе ни у Кумровцу на Курсу за СКОЈ-евце. Као да му је учитељ професор Спирић.

Name

Ре Лисац

25.04.2017 21:12

Радојичићу није учитељ професор Шпирић. Игоров учитељ је Шпирићев ученик и земљак професор Амидзић, који ће због мегаломанских зеља и криминалних конструкција одвести и себе и Игора на Туњице. Игоре, спашавај се на вријеме. Бјези од Шпирићеве школе она никоме није донијела добро.

Name

Ре- Ре лисац

25.04.2017 21:34

Ниси у праву, од Амидзића је пуно гори и опаснији Куртеш. Нема гдје га нема, а Игор га мора слушати као мало дијете. Медији, Осигурање, пара прање, градња и комуналије. Користи имају само Рисо, Лубура, Торбица, Нинић и Јарић. Срдјан је само Игорова увлакуша. Све игор зна само изиграва поштењачину. А невин је као чајни колутић.

Name

ре лисац

26.04.2017 04:22

Куртеш пере паре преко осигурања Еурос, шта се ту све ради али контроле нити улазе нити ће ући, раде полисе са пуним џеповима кеша, дају странкама кеш у руке, а на полиси нема трага о датом попусту тј.кешу и то је за регулатора у реду.А Радовић нова банка пумпа кеш.

Name

кретен

25.04.2017 20:29

Несто контам одкуд толико лопова одједном кад боље сагледас ситуацију па сваки други је лопина теска... изгледа на овом балкану су сви у лази криминалу и преварама. А постење свима из дупета вири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нек се зна

25.04.2017 20:43

Реци Чавићу јавно 2 % коме, народ је гладан, пензије мале, велика незапосленост, велика презадуженост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре нек се зна

28.04.2017 08:31

Па он це добит постотак ако се ово обори и прода Миталу,Цавиц је био предсједник кад је Митал постао вецински власник рудњика.

Name

Лудница

25.04.2017 22:06

Додик је од Републике Српске направио лудницу.И ста ови имају да продају.Радници су то стварали, а не ви , и нека они одлуце коме це у робље.П.... ли вам висе материна.Па ту свака фукаретина продаје несто тудје, јер је у некој уср.... странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

26.04.2017 02:05

Цекајте, засто у Скупстини Републике Српске стоји Грб БиХ? Макар и мален у односу на заставу Републике Српске, он ту нема ста да трази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

давидБЛ

26.04.2017 06:08

Тресла се гора родио се мис, ето тако це бити.. Цавиц мозда и има документа, или одредјене доказе, али цека он добру понуду владајуцих, а гдје је оставио рок од 8 дана, па тако да има времена да калкулисе.. Засто није одмах то показоа ако има..

ОДГОВОРИТЕ
Name

има логике

26.04.2017 08:31

Цак и да не цека ниста, даје им времена да се припреме ово је као дијељење у покеру до задњег се карте не знају.

Name

БОБА

27.04.2017 14:22

ПРЕДЛАЖЕМ ЧАВИЋУ ДА ИДЕ МЕЂУ НАРОД КАО ПЕРНАР ДОБИЋЕ ПРАВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ КО СЕ НА КОНТО МИТАЛА НАЈ ВИШЕ ОБОГАТИО НАРОД ЗНА СВЕ САМО ПОСМАТРА ХОЋУ РЕЋИ ОН ИМА ПРАВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ БРАВО ЧАВА ЗНАМ ШТА ЋЕШ РЕЋИ СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

превентива

27.04.2017 18:04

Павао Цмарко има аргументе, али против себе. Зато обратите пазњу на његово излагање..

ОДГОВОРИТЕ