Ko je tražio 2% od "Mitala"?

Odluka Vlade o prodaji RŽR "Ljubija" bila je glavna tema u skupštinskom holu. Od 11 članova Odbora za privredu – šest je glasalo da 4. maja bude održano javno saslušanje o prodaji rudnika.

Republika Srpska 25.04.2017 | 19:40
Ko je tražio 2% od "Mitala"?
Jedan član Socijalističke partije nije bio na sjednici. Po dva člana SNSD i DNS-a su bili protiv javnog saslušanja.  Iz DNS poručuju da su bili protiv isključivo iz razloga jer su PDP-ov prijedlog shvatili  kao političku priču.

Priča o prodaji "Ljubije" tek će da dobije zaplet. Dragan Čavić će na javnom salušanju 4. maja objelodaniti dokumntaciju koja će kaže baciti novo svjetlo na pozadinu oko prodaje rudnika. Čavić tvrdi da je operacija "obračun sa Mitalom". 

Koncept kako doći u posjed polovine kapitala razradila je kaže  grupacija okupljena oko Evgenija Zotova, a sve uz amin Milorad Dodika.

"Predstavnici vlasti Srpske pregovarali su sa 'Arcelor Mitalom' u Beču 2015. godine na jednom tajnom sastanku. Kada počne rasprava daću orginalan zapisnik svim poslanicima da pročitaju o čemu se tu radilo i ko je tražio 2% od ukupno 51 % 'Arcelor Mitala'", rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Prema našim saznajima, SNSD lobira na sve načine da obezbjedi neophodnu većinu koja bi izglasala odluku o prodaji "Ljubije". Evgenij Zotov očito ništa ne želi da prepusti slučaju. Pokušava i preko društvenih mreža da pridobije opozicione poslanike. Krenuo je od Adama Šukala.



Da se nudi sve i svašta u zamjenu za podršku – potvrđuju i u Koaliciji "Domovina". SBB-ov Admir Čavka presudio je svojim glasom da dođe do javnog saslušanja. Konačan stav o tome kako će glasati biće poznat nakon saslušanja.

Nezvanično, poslanici koalicije ’’Domovina’’ koji dolaze iz SDA pristali su da pristisnu taster DA ukoliko dođe do rasprave i glasanaj o prodaji 65 odsto akcija rudnika.

Zvanično, poslanici u NS koji dolaze iz te strane danas nisu željeli komentaristi takve navode. Sve glasnije se spoinje da je Koalicija Domovina pred raspadom.

O preglasavanju i lobiranju u DNS-u ne žele da govore. I danas poručuju da neće podržati prodaju "Ljubije" izraelskoj kompaniji. U pozadini svega je kažu čudna rabota. 

"Najvjerovatnije da se kupuje iz čisto komercijalnih razloga, špekulantskih i preprodaje atraktivne lokacije koja se nalazi u Prijedoru", rekla je DNS-ova Spomenka Stevanović.

SDS-ov Dušan Berić dolazi upravo iz Prijedora. Predsjednik je skupštinskog Odbora za privredu koji je juče odlučio da na javno saslušanje dođu ponuđači, predstavnici držvanog kapitala i svi oni koji su uključeni u ovu priču. Berić predlaže novi koncept - "prodaju, ali ne cjeline već djela državnog paketa".

Opozicija ima informacije da ’’Mital’’ razmišlja da odustane od svega. Za Obrada Belenzadu to bi bio najgori mogući scenario.

Priča o "Ljubiji" bila je glavna tema u skupštinskom holu. Ministar energetike Petar Đokić koji je direktno prozvan od strane opozicije nije želio da stane za govornicu.

Baš kao ni šef SNSD u Parlamentu Radovan Višković. Tvrdio je da ima zakazan sastanak i da nema vremena da odgovara na pitanja o prodaji "Ljubije".

Bez obzira što ni Đokić ni Višković nisu željeli da stanu pred kamere, jasno je da u vladajućoj koaliciji mnogo toga ne štima. 

Oprečni stavovi DNS-a i SNSD-a bili su posebno evidentni na jučerašnoj sjednici Odbora za privredu kada se odlučivalo hoće li doći do javnog saslušanja o prodaji "Ljubije".



BN televizija

Komentari / 45

Ostavite komentar
Name

vss

25.04.2017 17:59

Svi vi u skupstini ne znate ni eksera zakucati ni rijediti sistem od tri jednacine s tri nepoznate, niti znate bilo koji lijek smisliti, niti znate ista raditi os alamuditi odnpsno prodavati maglu, primajuci za to neprimjetene plate. Spustite se na zemlju.

ODGOVORITE
Name

Re vss

25.04.2017 19:54

Bas ti znas ko sta zna. Gled' o ti na televiziji, pa nako nesto pomislio da sve znas. Ti si garant jedan od od onih sto je potpisiv'o peticiju da Kadandru puste iz zatvora.

Name

Milutinu po polutinu

28.04.2017 11:30

Dodik sigurno nije, on traži 10%.

Name

Terminator

25.04.2017 18:26

Mozda ovi iz Re/MAX-a :) Oni zraze 2% za posredovanje. Cavicu, kladim se da iznosis na taj dan nesto sto ne dokazuje nista. Jer, da nije tako ti bi to objavio vec danas. Drugo, ako imas dokaze hoces li podnijeti krivicne prijave? Neces! Nemas nista i to je tvoj problem. Kupis jeftine politicke poene. Upravo je to razlog sto ovaj put na republickom nivou vjerovatno neces preci cenzus. Sve sto ti iznosis zavrsi negdje pod tepihom. Sjecam se dobro tvojih zahtjeva sa protesta prosle godine. Sta bi s tim? Jadno.

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2017 18:51

Tjesi se terminatoru. GOTOVI STE!

Name

trgovina

25.04.2017 19:16

2% nije problem da su našli najboljeg kupca.Svagdje postoji probizija.Problem je što se 2% uzima da bi se nešto prodalo ispod cijene. To je kriminal.

Name

Bježi

25.04.2017 19:26

Terminatoru zar ti nije jasno da ste prošlost , kraj godine na vlasti nećete dočekati .Pametnom jasno stanje , budala se još nada al nemate nikakvi šansi.Gotovi ste!

Name

Providno

25.04.2017 19:58

Terminator je lik iz snsd koji komentarima pokusava da navuce da neko kaze sta Cavic ima u rukama. Providna seljacka navlakusa. A vidim i da se grdno sekira oko NDP . Terminatorcicu, dzaba. Sve ima svoj kraj. GOTOVI STE!

Name

sdsovavc

25.04.2017 20:13

Zalosno ali u pravu je ovaj terminator cavic samo laprda a kad je kod baje slava dolazi medju prvima na slavu a i da ima nesto on bi time ucjenjivao milu ili pavica a ne bi lupo vec bi ostvario nesto on je vec u istoriji cao dragane gotov si kako kazu ovi ljudi ostali na sajtu

Name

Re SdSovac

25.04.2017 21:03

Boze, koliko je narodu popijena pamet tokom ovih decenija Dodikove diktature. Cuj treba da ucjenjuje?! Pa covjece znas li razliku izmedju dobra i zla, zakona i bezakonja, rada za opste dobro i rada za licne interese. Cavic se javno, posteno i zakonito bori protiv ovog zla, a ti mu zamjeras sto ne radi isto sto i oni. Kuku normalnim ljudima, kakvom moralnom bijedom su okruzeni

Name

Istresanje

25.04.2017 21:05

Istresanje tepiha ,će jednog dana da bidne",pa kad se uvati"prašina ,tada će kada se sve slegne "......najzad ovaj napaćeni Narod prodisati ....Borci ,mladi bez posla ,pemzioneri "radnici i seljaci ,beskućnici .,,Veliko spremanje,,nije iluzija a,ni fikcija ,to je redoslijed početka ...ima jedna Narodna ;mož",kolko "oš ",ali neš"dokle oš"..,! Sramota je ukrasti ,još veća kad"već imaš pa kradeš ,to je već ...grijeh ,jer ,imaju nepisana pravila u Jjudskom ponašanju ,onaj koji krade da se nahrani hljeba (ukro "100 kila železa sa pruge )i onaj nesretnik koji "krade a,nezna ni šta ima ,i hoće još da opljačka .Patrijarh Pavle ...Svetac koji je hodao po Zemlji je rekao ;BOG,će pomoći Onom kome Ima .Vjerovatno ,je to ,,protumačeno ,,pogrešno ,baš ,zato je puna Crkva onih koji" imaju .Bogatstvo.Guraju se paleći svijeće i lomeći kolače ,snuždeno ,da se na nekakav način snihodljivo približe onome "lopovu koji je krao da ima hljeba ,ali to je nemoguće .

Name

kim

26.04.2017 07:43

Bandi oteti sve oteto.

Name

ŽUĆO

25.04.2017 18:34

HAHA, 2 POSTO, PA TO MOŽE TRAŽITI ONA DRVARSKA AVET, ŠPIRKE!

ODGOVORITE
Name

re

25.04.2017 20:12

Marko kraljevic sigurno da sarca napoji.lopovcine odvratne,trag vam smrdi.unististe narod

Name

Kole

26.04.2017 13:51

Pa vidi se ko je tražio i dobio 2%,ko štiti Mital.

Name

Djiljkos

25.04.2017 18:36

Pa zar je ista u ovoj drzavi napravljeno a da nije bilo procenta, a sta ce sirotinja za mizerne plate rade pa da se snadju. U federaciji je i bilo pokusaja svrgavanja vlasti ali u rs u bgm ako jrene bit ce gusto ali od baje ne smiju ni prnuti

ODGOVORITE
Name

Idi mi dodji mi

25.04.2017 18:38

Ova se gospodja bajagi brine za radnike Alumine a sve su zajedno sa SNSD pokrali i upropastili. Zašto ranije nisu ništa preduzeli. Sve farsa. Narod bi to trebao da zna.

ODGOVORITE
Name

kmkok

25.04.2017 19:05

Pa Spiric, on od svega i sviju trazi 2%... a mora malo i "sefu" dati...

ODGOVORITE
Name

Društveno odgovorna firma

25.04.2017 21:21

Pa isto to radi i Špirićev učenik Srdjan Amidzić na nivou grada Banjaluka. Ne trazi, nego otima.

Name

re

26.04.2017 04:14

Amidžić je oteo portfelj Krajina osiguranja i tako osnovao Euros sa Kurtešom.Samo otimajte, nećete dugo.

Name

Re za re

26.04.2017 10:35

U otimanju krajina osiguranje su se našli u zajedničkom interesu Amidzić i Luburić, jer je Luburić suvlasnik Krajina osiguranje. E onda su dogovorili Kriminalne konstrukcije za rupu u gradu, otimanje parcela u centru i pljačku Toplane. Ali ne ide im sve Po planu. Ko treba, sve prati i dokumentuje. I to rade stranci za tuzilaštva. Biće tu " OPA DJURDJA". Igor (čitaj Šojić) se pravi mutav. Ma ne pravi se, on i jest mutav.

Name

GOTOVO

25.04.2017 19:09

Lego Pavic na rudu. On licno dogovara sa Domovinom da glasaju ZA PRODAJU IZRAELCIMA a onda ce DNS ispasti mala prevarena dobrica

ODGOVORITE
Name

Nije gotovo

25.04.2017 22:11

Vi smradovi sve zakuvate pa svi moraju ispastati.DNS jedini ima rijec.Nece ga uzeti Izraelci.Mi svi vjerujemo u Pavica,jer on nije lazov kao Dodik

Name

Bl

25.04.2017 19:23

Ovi DNSovci stalno nesto bune i kao brane. Dodiku je bolje da ih sto prije otkaci jer radi njih gubi obraz

ODGOVORITE
Name

Hahaha

25.04.2017 20:01

Osnovna racunska operacija. Sabiranje. Onda slozenija, sabiranje poslanika. Otkud luksuz Dodiku da ikog otkaci kad mora za svako glasanje da dokupljuje jos papska. U kom filmu ti zivis, majke ti. Ti fakat vjerujes da je dodik neka sila?

Name

Dragan

25.04.2017 19:26

A DNS se kao protivi Zotovu?

ODGOVORITE
Name

Krenula

25.04.2017 20:03

Priprema za izbore

Name

Re krenula

25.04.2017 21:08

Tebi je ovo mozda zabava za izbore ali nama koji hranimo porodice od Ljubije ovo je pitanje opstanka. Ne likuj nad nadom nesrecom. Izdali su nas i DNS i SNSD . Uzdamo se u Boga i molimo da bar opozicija uradi nesto, mada sta mogu kad nemaju vlast. Bar nam je lakse kad cujemo istinu sta sa nama radi vlada.

Name

Milentije

26.04.2017 00:38

Bog ce ti pomoci sigurno!

Name

Milentije...

26.04.2017 09:12

Zapamti, bez Boga nista. To ti je prvo i osnovno. Ali Bog ne pokrece akciju, Bog daje snagu, milost i oprost.

Name

Gradjevinac

25.04.2017 19:44

Kad su u pitanje procenti, ali puno veći od ovih, odmah me podsjeti na uslove Radojičića prema gradjevincima u Banjaluci. Ako nema procenata, mijenja regulacioni plan Pa nema gradnje. Ko neda sam je kriv, a ako se buni onda se Igoru prijeti. Jadni Igor, baš mi ga zao.

ODGOVORITE
Name

re

25.04.2017 20:24

Nemoguće,pa on je moralna gromada grada Banja Luke.

Name

Lisac

25.04.2017 20:58

Igor Radojičić je čuvar kokošinjca (čitaj gradsko zemljište), koji sam jede kokoši, (čitaj parcele) a galami na lisice i još tvrdi da mu lovci prijete što im razgoni lisice. Pa ovakve podvale se nisu učile ni u Kumrovcu na Kursu za SKOJ-evce. Kao da mu je učitelj profesor Spirić.

Name

Re Lisac

25.04.2017 21:12

Radojičiću nije učitelj profesor Špirić. Igorov učitelj je Špirićev učenik i zemljak profesor Amidzić, koji će zbog megalomanskih zelja i kriminalnih konstrukcija odvesti i sebe i Igora na Tunjice. Igore, spašavaj se na vrijeme. Bjezi od Špirićeve škole ona nikome nije donijela dobro.

Name

Re- Re lisac

25.04.2017 21:34

Nisi u pravu, od Amidzića je puno gori i opasniji Kurteš. Nema gdje ga nema, a Igor ga mora slušati kao malo dijete. Mediji, Osiguranje, para pranje, gradnja i komunalije. Koristi imaju samo Riso, Lubura, Torbica, Ninić i Jarić. Srdjan je samo Igorova uvlakuša. Sve igor zna samo izigrava poštenjačinu. A nevin je kao čajni kolutić.

Name

re lisac

26.04.2017 04:22

Kurteš pere pare preko osiguranja Euros, šta se tu sve radi ali kontrole niti ulaze niti će ući, rade polise sa punim džepovima keša, daju strankama keš u ruke, a na polisi nema traga o datom popustu tj.kešu i to je za regulatora u redu.A Radović nova banka pumpa keš.

Name

kreten

25.04.2017 20:29

Nesto kontam odkud toliko lopova odjednom kad bolje sagledas situaciju pa svaki drugi je lopina teska... izgleda na ovom balkanu su svi u lazi kriminalu i prevarama. A postenje svima iz dupeta viri.

ODGOVORITE
Name

nek se zna

25.04.2017 20:43

Reci Čaviću javno 2 % kome, narod je gladan, penzije male, velika nezaposlenost, velika prezaduženost.

ODGOVORITE
Name

re nek se zna

28.04.2017 08:31

Pa on ce dobit postotak ako se ovo obori i proda Mitalu,Cavic je bio predsjednik kad je Mital postao vecinski vlasnik rudnjika.

Name

Ludnica

25.04.2017 22:06

Dodik je od Republike Srpske napravio ludnicu.I sta ovi imaju da prodaju.Radnici su to stvarali, a ne vi , i neka oni odluce kome ce u roblje.P.... li vam vise materina.Pa tu svaka fukaretina prodaje nesto tudje, jer je u nekoj usr.... stranci.

ODGOVORITE
Name

Alo

26.04.2017 02:05

Cekajte, zasto u Skupstini Republike Srpske stoji Grb BiH? Makar i malen u odnosu na zastavu Republike Srpske, on tu nema sta da trazi!

ODGOVORITE
Name

davidBL

26.04.2017 06:08

Tresla se gora rodio se mis, eto tako ce biti.. Cavic mozda i ima dokumenta, ili odredjene dokaze, ali ceka on dobru ponudu vladajucih, a gdje je ostavio rok od 8 dana, pa tako da ima vremena da kalkulise.. Zasto nije odmah to pokazoa ako ima..

ODGOVORITE
Name

ima logike

26.04.2017 08:31

Cak i da ne ceka nista, daje im vremena da se pripreme ovo je kao dijeljenje u pokeru do zadnjeg se karte ne znaju.

Name

BOBA

27.04.2017 14:22

PREDLAŽEM ČAVIĆU DA IDE MEĐU NAROD KAO PERNAR DOBIĆE PRAVE INFORMACIJE KO SE NA KONTO MITALA NAJ VIŠE OBOGATIO NAROD ZNA SVE SAMO POSMATRA HOĆU REĆI ON IMA PRAVE INFORMACIJE BRAVO ČAVA ZNAM ŠTA ĆEŠ REĆI SRETNO

ODGOVORITE
Name

preventiva

27.04.2017 18:04

Pavao Cmarko ima argumente, ali protiv sebe. Zato obratite paznju na njegovo izlaganje..

ODGOVORITE