Божовић: Намјештаљке, Гебелс, државни пројекат...!

Миодраг Божовић, тренер Црвене звезде, хтео је да најави полуфинални меч купа Србије, али актуелни догађаји су га скренули на друге теме.

Фудбал 25.04.2017 | 18:00
Божовић: Намјештаљке, Гебелс, државни пројекат...!
Фудбалери Звезде у среду од 16.30 на Бановом брду у Београду играју против Чукаричког први меч Купа Србије.

"Чекају нас две тешке утакмице против Чукаричког. Они имају квалитет, а куп им је начин да изађу у Европу. Ако желимо дуплу круну морамо сутра да остваримо добар резултат па да у реваншу на свом терену прођемо у финале. Добар резултат је да се не изгуби", рекао је Божовић.

Божовић је оценио да сутрашња утакмица неће одлучити финалисту.

Упитан о атмосфери у српском фудбалу, поводом међусобних оптужби за намештање утакмица, Божовић је рекао да не жели да долива уље на ватру.

"Боље да ћутим да се не би после писала саопштења. Довољно смо већ у блату. Створила се много ружна атмосфера у Србији око фудбала. Није ни чудо што нема навијача када ништа лепо не можете да прочитате о фудбалу. Не треба нама никакав инат, Црвена звезда је највећи клуб у Србији и зато треба да побеђујемо.

Божовић је навео да је екипи потребна велика подршка навијача због, како је навео, пропаганде на којој би позавидео и Јозеф Гебелс (министар пропаганде Трећег Рајха).

"Није лепа атмосфера која се прави против мене и странаца. Прави навијачи морају да знају да има много исконструисаних тема и 'ботова'. Није битно ко је тренер него да Црвена звезда буде прва. Када се заврши првенство и подвуче црта, онда ћемо да анализирамо, а сада је потребно јединство.

Тренер црвено-белих је додао да клуб против себе има озбиљне противнике.

"Две године смо први, две године намештамо утакмице, две године смо државни пројекат. Црвена звезда има велику моћ и у народу од седам милиона људи, пет милиона навија за Звезду. Плус дијаспора. То је велика моћ и што се више сплетки прави наша моћ је све већа", рекао је Божовић.

Полуфинале Купа (среда)

НОВИ САД: Војводина – Партизан 19

(суди Данило Грујић)

БЕОГРАД: Чукарички – Црвена звезда 16.30

(Милорад Мажић)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар