Božović: Namještaljke, Gebels, državni projekat...!

Miodrag Božović, trener Crvene zvezde, hteo je da najavi polufinalni meč kupa Srbije, ali aktuelni događaji su ga skrenuli na druge teme.

Fudbal 25.04.2017 | 18:00
Božović: Namještaljke, Gebels, državni projekat...!
Fudbaleri Zvezde u sredu od 16.30 na Banovom brdu u Beogradu igraju protiv Čukaričkog prvi meč Kupa Srbije.

"Čekaju nas dve teške utakmice protiv Čukaričkog. Oni imaju kvalitet, a kup im je način da izađu u Evropu. Ako želimo duplu krunu moramo sutra da ostvarimo dobar rezultat pa da u revanšu na svom terenu prođemo u finale. Dobar rezultat je da se ne izgubi", rekao je Božović.

Božović je ocenio da sutrašnja utakmica neće odlučiti finalistu.

Upitan o atmosferi u srpskom fudbalu, povodom međusobnih optužbi za nameštanje utakmica, Božović je rekao da ne želi da doliva ulje na vatru.

"Bolje da ćutim da se ne bi posle pisala saopštenja. Dovoljno smo već u blatu. Stvorila se mnogo ružna atmosfera u Srbiji oko fudbala. Nije ni čudo što nema navijača kada ništa lepo ne možete da pročitate o fudbalu. Ne treba nama nikakav inat, Crvena zvezda je najveći klub u Srbiji i zato treba da pobeđujemo.

Božović je naveo da je ekipi potrebna velika podrška navijača zbog, kako je naveo, propagande na kojoj bi pozavideo i Jozef Gebels (ministar propagande Trećeg Rajha).

"Nije lepa atmosfera koja se pravi protiv mene i stranaca. Pravi navijači moraju da znaju da ima mnogo iskonstruisanih tema i 'botova'. Nije bitno ko je trener nego da Crvena zvezda bude prva. Kada se završi prvenstvo i podvuče crta, onda ćemo da analiziramo, a sada je potrebno jedinstvo.

Trener crveno-belih je dodao da klub protiv sebe ima ozbiljne protivnike.

"Dve godine smo prvi, dve godine nameštamo utakmice, dve godine smo državni projekat. Crvena zvezda ima veliku moć i u narodu od sedam miliona ljudi, pet miliona navija za Zvezdu. Plus dijaspora. To je velika moć i što se više spletki pravi naša moć je sve veća", rekao je Božović.

Polufinale Kupa (sreda)

NOVI SAD: Vojvodina – Partizan 19

(sudi Danilo Grujić)

BEOGRAD: Čukarički – Crvena zvezda 16.30

(Milorad Mažić)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar