Америка окреће леђа Украјини

САД намеравају да смање финансијску помоц́ Украјини за 68,8 одсто, пише „Форин полиси“, позивајуц́и се на документ о америчком буџету.

Свијет 25.04.2017 | 12:56
Америка окреће леђа Украјини
Америчка администрација је у марту објавила нацрт буџета за 2018. годину. Тада је било говора да је њиме предвиђено смањење помоц́и земљама у развоју за трец́ину, али нису навођени детаљи. Сада је издање дошло у посед информација да ц́е се финансијска помоц́ Кијеву, за коју је првобитно планиран износ од 570 милиона долара, смањити на 177 милиона долара.

У документу се наводи објашњење Стејт департмент да редукција подразумева преливање средстава из програма помоц́и за развој у пројекат који је тесно повезан са задацима националне безбедности.

Министар иностраних послова Француске Жан-Марк Еро изјавио је да се државни секретар САД Рекс Тилерсон распитивао код својих европских колега зашто америчке бираче треба да брине украјински конфликт. Касније је вршилац дужности званичног представника Стејт департмента Марк Тонер одбио да потврди да је Тилерсон изразио сумњу у неопходност пружања помоц́и Кијеву.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаки су они и без Америке

25.04.2017 12:47

Украјина производи и извози свјезу герму.

ОДГОВОРИТЕ