Побио породицу због имања

Аустријски пензионер Божидар Д. (77) рано јутрос у селу Барич код Голупца кренуо је у крвави пир када је хицима из пиштоља ликвидирао свог сина Мирослава, супругу Раду и шурака Павла, а снају Горицу ранио. Потом је у дворишту цркве пуцао себи у главу.

Србија 24.04.2017 | 22:24
Побио породицу због имања
Како пише “Блиц”, до стравичних убистава је дошло због свађе око имања са сином и његовом женом.

Божидар Д. убио је сина, супругу и шурака, а ранио снају, због свађе око имања које није желио да препише свом сину, већ унуку Малиши.

Како кажу комшије, породична свађа око имања трајала је више од годину дана, а кулминирала је након што су се отац и син синоћ поново посвађали због сеоске утакмице.



Божидар се са сином Мирославом спорио годинама јер је имање у селу и кућу коју су на њему зидали желио да препише унуку Малиши који живи у Аустрији. Њему то нису дозвољавали ни Мирослав, нити супруга Мирослава, па је јутрос у породичној кући прво убио њих.

Он је тада тешко ранио и снају Горицу, међутим она је успјела да побјегне од бијесног убице. Тренутно се налази у болници и како “Блиц” сазнаје, оперисана је.

Након што је убио најближе чланове своје породице Божидар је кренуо 100 метара даље до куће свог шурака, и убио га у дворишту.



Са пушком у рукама, на улици је срео свог брата од ујака, Радета и рекао му: “Све сам их побио, али ку*ва ми је утекла. Идем да се убијем” и кренуо ка дворишту цркве.

Неколико тренутака касније зачуо се посљедњи хитац који је испалио себи у главу.

Раде каже да је у том тренутку помислио да ће брат пуцати и на њега.

“Мислио сам да ће убити и мене, али он је рекао да иде да убије себе… Чуо сам када је пиштољ у цркви опалио”, узнемирено прича Раде.



Он додаје да је након пуцњаве видео крваву снајку Горицу. Он међутим каже да је Божидар био добар човјек, али да је био огорчен због породичног спора.

Његова жена и он су се судили, хтјела је да преведе кућу на себе и сина. Он је био добар човјек, они нису” , рекао је Раде.

Комшије кажу да су знали за породичну свађу која је трајала дуго, али да у то нико није желио да се мијеша.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Туга

24.04.2017 20:34

Нажалост, пуно је размирица међу синовима и очевима око свега па и око имања. Туга! Отац није поштовао рођеног сина, шта он има да воли више унука од оца, то је његова грешка. Има таквих доста случајева, гдје дјед и баба наводно воле више унучад од дјеце, па то је највеца глупост. Има ту још разних несугласица на које друство треба и црква указивати да би се смањили, но народ на селу је препустен сам себи, запостављен од државе. ЈЈадни људи, страдаше због глупости и размирица. Страшно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнежево

25.04.2017 14:55

Љуби Господа Бога, свом душом својом! Љуби ближњега свога више него самога себе! Већина Срба се нажалост вуче по прашини мислећи само својим празним главама и не питајући се због чега ми то поштујемо Светог Саву, Василија, Николаја... Сигурно не због њиховог материјалног богатства?

ОДГОВОРИТЕ