Pobio porodicu zbog imanja

Austrijski penzioner Božidar D. (77) rano jutros u selu Barič kod Golupca krenuo je u krvavi pir kada je hicima iz pištolja likvidirao svog sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla, a snaju Goricu ranio. Potom je u dvorištu crkve pucao sebi u glavu.

Srbija 24.04.2017 | 22:24
Pobio porodicu zbog imanja
Kako piše “Blic”, do stravičnih ubistava je došlo zbog svađe oko imanja sa sinom i njegovom ženom.

Božidar D. ubio je sina, suprugu i šuraka, a ranio snaju, zbog svađe oko imanja koje nije želio da prepiše svom sinu, već unuku Mališi.

Kako kažu komšije, porodična svađa oko imanja trajala je više od godinu dana, a kulminirala je nakon što su se otac i sin sinoć ponovo posvađali zbog seoske utakmice.Božidar se sa sinom Miroslavom sporio godinama jer je imanje u selu i kuću koju su na njemu zidali želio da prepiše unuku Mališi koji živi u Austriji. Njemu to nisu dozvoljavali ni Miroslav, niti supruga Miroslava, pa je jutros u porodičnoj kući prvo ubio njih.

On je tada teško ranio i snaju Goricu, međutim ona je uspjela da pobjegne od bijesnog ubice. Trenutno se nalazi u bolnici i kako “Blic” saznaje, operisana je.

Nakon što je ubio najbliže članove svoje porodice Božidar je krenuo 100 metara dalje do kuće svog šuraka, i ubio ga u dvorištu.Sa puškom u rukama, na ulici je sreo svog brata od ujaka, Radeta i rekao mu: “Sve sam ih pobio, ali ku*va mi je utekla. Idem da se ubijem” i krenuo ka dvorištu crkve.

Nekoliko trenutaka kasnije začuo se posljednji hitac koji je ispalio sebi u glavu.

Rade kaže da je u tom trenutku pomislio da će brat pucati i na njega.

“Mislio sam da će ubiti i mene, ali on je rekao da ide da ubije sebe… Čuo sam kada je pištolj u crkvi opalio”, uznemireno priča Rade.On dodaje da je nakon pucnjave video krvavu snajku Goricu. On međutim kaže da je Božidar bio dobar čovjek, ali da je bio ogorčen zbog porodičnog spora.

Njegova žena i on su se sudili, htjela je da prevede kuću na sebe i sina. On je bio dobar čovjek, oni nisu” , rekao je Rade.

Komšije kažu da su znali za porodičnu svađu koja je trajala dugo, ali da u to niko nije želio da se miješa.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tuga

24.04.2017 22:34

Nažalost, puno je razmirica među sinovima i očevima oko svega pa i oko imanja. Tuga! Otac nije poštovao rođenog sina, šta on ima da voli više unuka od oca, to je njegova greška. Ima takvih dosta slučajeva, gdje djed i baba navodno vole više unučad od djece, pa to je najveca glupost. Ima tu još raznih nesuglasica na koje drustvo treba i crkva ukazivati da bi se smanjili, no narod na selu je prepusten sam sebi, zapostavljen od države. JJadni ljudi, stradaše zbog gluposti i razmirica. Strašno!

ODGOVORITE
Name

Kнежево

25.04.2017 16:55

Ljubi Gospoda Boga, svom dušom svojom! Ljubi bližnjega svoga više nego samoga sebe! Većina Srba se nažalost vuče po prašini misleći samo svojim praznim glavama i ne pitajući se zbog čega mi to poštujemo Svetog Savu, Vasilija, Nikolaja... Sigurno ne zbog njihovog materijalnog bogatstva?

ODGOVORITE