Олимпијакос остаје без титуле због крађе?!

Играчи и навијачи Олимпијакоса у недељу су прославили освајање 44. титуле у клупској историји, али би без ње могли да остану због крађе.

Фудбал 25.04.2017 | 11:30
Олимпијакос остаје без титуле због крађе?!
После саслушања у просторијама Фудбалској савеза Грчке, у среду ујутру биће познато каква ће бити казна због инцидената и догађаја после сусрета полуфинала Купа против АЕК из Атине 13. априла, али и оног против Платањаса пре неколико недеља.

За сада непознате особе провалиле су у просторије људи који су клубу из Пиреја задужене за безбедност, и из њих изнели хард дискове који садрже видео материјал са свих камера – само од дана када су играна два споменута меча.

На градском дуелу у оквиру Купа виђени су велики навијачки нереди на и око 'Караискакија', док је у мечу са Платањасом дошло до још тежих инцидената. Овога пута у цео хаос били су укључени и челници црвено-белих, који су – док су навијачи напали фудбалере гостију – физички насрнули на судије.

Како преносе грчки медији, због свега наведеног, Олимпијакосу коло пре краја прети одузимање шест бодова – тачно онолико колико их дели од другопласиране екипе ПАОК-а.

Уколико се висина казне обистини, Олимпијакос ће у таквом сценарију бити принуђен да барем остане непоражен на гостовању Панаитоликосу на затварању сезоне, само четири дана после борбе за финале Купа где ће јурити пораз од 2:1 из првог окршаја.

Фудбалске афере и скандали нису само проблем фудбалских чинилаца на овим просторима, у српској Суперлиги. Дуж целе источне Европе итекако их има, а ваљда се ређе примећују у сенци лига петице у којим се игра најквалитетнији европски фудбал.

Тако у Грчкој имамо крајње чудно првенство, које је било два пута суспендовано на самом почетку због напада на судије, али се некако “довукло” до саме завршнице. Остало је још једно коло, Олимпијакос има шест бодова више у односу на ПАОК, 44. титула у историји клуба се већ слави, али…

Атинским црвено-белима прети одузимање бодова, које би могло значајно да закомпликује ситуацију пред последњу рунду, а за њега су заслужни "лопови". Наиме, полиција је утврдила да су из свлачионица на стадиону “Караискаки” нестали видео снимци безбедоносних камера.

Тачније, најпре су само два дана након контроверзне утакмице полуфинала Купа Грчке између Олимпијакоса и АЕК-а избрисани снимци са утакмице у којој је било нереда навијача. Камере које покривају микс зону и свлачионице контролише клуб, а не полиција, која обично дуго чува снимке инцидената, па је јасно како су "испарили".  

Поред тог материјала, нестали су и снимци са утакмице Олимпијакос - Платанијас (2:1) од пре неколико недеља на којој се налазе докази о нападу навијача црвено-белих на гостујуће фудбалере у полувремену. На том мечу, Олимпијакосови људи су напали чак и судије, које су малтретирали, али видео материјал није доступан. 

Ипак, због та два инцидента, преносе грчки медији, атинском клубу прети одузимање бодова, што би повећало шансе солунског ПАОК-а да може да сруши седмогодишњу доминацију Олимпијакоса.

Олимпијакос је седмоструки узастопни шампион државе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар